Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

Ricciardo gediskwalificeerd na kwalificatie GP Singapore

Daniel Ricciardo's naam is geschrapt uit de uitslag van de kwalificatie voor de Grand Prix van Singapore. Aanleiding hiervoor is het overtreden van het motorreglement.

Ricciardo Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Singapore GP Pte. Ltd.

Daniel Ricciardo kwalificeerde zichzelf als achtste op het Marina Bay Street Circuit, maar kreeg na afloop van de kwalificatie te horen dat hij zich met het team van Renault moest melden bij de stewards. Aanleiding hiervoor was een overschrijding van het maximale vermogen dat de MGU-K mag leveren.

De wedstrijdleiding constateerde tijdens de kwalificatie dat de MGU-K van Ricciardo meer vermogen leverde dan het maximum van 120 kW. Het overschrijden hiervan levert een vermogensvoordeel op, dat resulteert in een betere rondetijd.

Ter verdediging voerde Renault twee argumenten op bij de stewards. Ten eerste was de overschrijding slechts minimaal en was er geen meetbaar voordeel behaald en ten tweede dat de overschrijding niet was gemeten tijdens Ricciardo's snelste ronde in Q1.

Volgens de stewards maakt het echter niet uit dat er geen voordeel was behaald. Een overtreding van de regels, is een overtreding van de regels. Om die reden heeft de wedstrijdleiding Ricciardo gediskwalificeerd voor de kwalificatie, wat betekent dat hij de Grand Prix van Singapore zondag als laatste aan moet vangen.

Voorspel en win

Voorspelgame spanje versie RD

Wie wint de Grand Prix van Singapore 2019?

Speel mee en win een Max Verstappen cap!

Speel mee

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden