Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Daniel Ricciardo

Ricciardo gediskwalificeerd na kwalificatie GP Singapore

Daniel Ricciardo's naam is geschrapt uit de uitslag van de kwalificatie voor de Grand Prix van Singapore. Aanleiding hiervoor is het overtreden van het motorreglement.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Singapore GP Pte. Ltd.

Daniel Ricciardo kwalificeerde zichzelf als achtste op het Marina Bay Street Circuit, maar kreeg na afloop van de kwalificatie te horen dat hij zich met het team van Renault moest melden bij de stewards. Aanleiding hiervoor was een overschrijding van het maximale vermogen dat de MGU-K mag leveren.

De wedstrijdleiding constateerde tijdens de kwalificatie dat de MGU-K van Ricciardo meer vermogen leverde dan het maximum van 120 kW. Het overschrijden hiervan levert een vermogensvoordeel op, dat resulteert in een betere rondetijd.

Ter verdediging voerde Renault twee argumenten op bij de stewards. Ten eerste was de overschrijding slechts minimaal en was er geen meetbaar voordeel behaald en ten tweede dat de overschrijding niet was gemeten tijdens Ricciardo's snelste ronde in Q1.

Volgens de stewards maakt het echter niet uit dat er geen voordeel was behaald. Een overtreding van de regels, is een overtreding van de regels. Om die reden heeft de wedstrijdleiding Ricciardo gediskwalificeerd voor de kwalificatie, wat betekent dat hij de Grand Prix van Singapore zondag als laatste aan moet vangen.

Voorspel en win

Wie wint de Grand Prix van Singapore 2019?

Speel mee en win een Max Verstappen cap!

Speel mee

28 reacties

    Breaking FIA bevestigt nieuwe F1-regels, Mercedes verliest DAS-systeem