Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Daniel Ricciardo

Ricciardo geeft zichzelf schouderklopje na succes: "Dit kwam zeker deels door mij"

Daniel Ricciardo behaalde eindelijk succes dit seizoen door als vijfde over de finish te komen in Singapore en het team de nodige punten te bezorgen. De goedlachse coureur laat weten dat er zeker geluk bij kwam kijken, maar kan het niet laten om ook zichzelf een schouderklopje te geven.

Ricciardo Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Daniel Ricciardo behaalde in Singapore dan toch eindelijk een goed resultaat voor het team na een teleurstellend seizoen. Ricciardo startte vanaf P16, maar wist knap naar voren te rijden en als vijfde over de finish te komen.

De goedlachse coureur kijkt terug op de race en laat weten dat er wel een beetje geluk voor nodig was, maar dat ze dat geluk ook hebben afgedwongen door geen overhaaste beslissingen te maken. "Ja, eindelijk, zou ik zeggen", begint Ricciardo tegenover de media, waaronder RacingNews365, waarna hem gevraagd wordt of het één van zijn beste races van het seizoen was.

"Het is zo'n geval waarin het 50/50 was. We hadden zeker wat geluk. Ik heb het gevoel dat het eindelijk mee zat, maar ik denk ook dat we geduldig en volwassen waren door niet meteen voor de slicks te gaan. Het was heel verleidelijk. Vooral als je net buiten de punten rijdt is het heel verleidelijk om een beetje de held uit de hangen en het te proberen."

"Maar we voerden de juiste gesprekken en ik zei gewoon dat hoe graag ik ook de held uit wilde hangen, het niet goed voelde", gaat Ricciardo verder. "En toen George eenmaal voor de slicks ging en daarna Pierre, leek het erop dat het lang duurde (voordat ze de banden op temperatuur kregen, red.). Dus we dachten om nog even door te gaan (op de intermediates, red.)."

"Ik dacht ook: 'De baan is erg glad, vooral op de slicks, dan is de kans groot dat er iemand afgaat, dus het enige wat we nodig hebben is een safety car om een pitstop te maken en dan winnen we in principe heel wat posities.' Dat is wat er gebeurde. Het was een soort van ideaal scenario voor ons."

Ricciardo: "Gebeurt niet vaak dat je van P16 naar P5 rijdt"

Naast het afgedwongen geluk door hem en het team, vindt de McLaren-coureur ook dat hij zelf wat credits verdient voor het resultaat.

"De goede start en de goede eerste ronde hielpen ook, dus de verdiensten komen zeker deels door mij, maar ik denk dat het gewoon een goede dialoog (met het team, red.) was. Het gebeurt niet vaak dat je in Singapore van de zestiende naar de vijfde plaats rijdt."

Rivaal Alpine scoorde in Singapore nul punten door een dubbele uitvalbeurt. Ricciardo is blij om juist op dit moment een flink aantal punten te pakken voor het team. Door de 22 behaalde punten door Lando Norris en Ricciardo samen, staat McLaren nu vier punten boven de Franse renstal in het constructeursklassement.

"Ik ben blij dat we het hebben kunnen verzilveren en dat we eindelijk aan beide kanten van de garage tevreden zijn. Het is belangrijk, want ik ben me uiteraard bewust van de situatie in het kampioenschap en het gebrek aan punten dat ik dit jaar heb kunnen behalen is nogal bedroevend."

"Dus het was belangrijk voor ons om een bijdrage te leveren op een dag dat we dat zeker nodig hadden, omdat beide Alpines de race niet konden uitrijden. Ik ben blij dat ik mijn werk goed heb gedaan."

Ook interessant:

Gefrustreerde Verstappen zet F1-wereldtitel in de koelkast

Wat ging er bij Red Bull mis en wie of wat was daar debet aan? En wat maken de heren van de podcast van de controverse rond Red Bull en het mogelijk overschrijden van de budgetlimiet? Dit en meer bespreken coureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Daniel Ricciardo

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Singapore 2022 RN365 Nieuwsdossier

3 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Exclusief Verstappen pareert Leclerc: 'Hij verloor de F1-wereldtitel al eerder'