Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Daniel Ricciardo

Ricciardo: "Genoot ervan om teamgenoot van Verstappen te zijn"

Het lijkt alweer zo lang geleden dat Max Verstappen en Daniel Ricciardo de boel op stelten zetten bij Red Bull. Ricciardo bewaart goede herinneringen aan hun tijd als teamgenoten, maar wie is er nu eigenlijk beter, Verstappen of Lando Norris?

verstappen ricciardo
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Net als in zijn tijd bij Red Bull heeft Daniel Ricciardo nu bij McLaren een jonge, maar extreem getalenteerde coureur naast zich. Toen was het Max Verstappen, nu is dat Lando Norris. Ricciardo vindt het moeilijk om de twee coureurs met elkaar te vergelijk, aangezien hij nog niet heel lang met Norris in één team racet.

"Hij lijkt bezig te zijn aan zijn beste seizoenstart ooit, hij is momenteel erg competitief en beschikt over veel talent', zo begint hij over Norris, om vervolgens de focus te verleggen naar Verstappen: "Max laat het ondertussen allemaal zien. Het lijkt erop dat hij dit jaar over de auto beschikt waar hij het echt mee kan doen. Hij is in staat om Lewis Hamilton te verslaan. Misschien is hij wel de wereldkampioen van 2021."

"Ik genoot er erg van om Max zijn teamgenoot te zijn. We hadden veel gevechten en pushten elkaar tot het uiterste. Max liet veel van zijn snelheid en skills zien gedurende die jaren."

Als Ziggo Sport opmerkt dat Ricciardo als teamgenoot van zowel Norris als Verstappen de jonge garde misschien wel beter maakt, wil hij graag geloven dat dat inderdaad zo is: "Misschien is dat wel zo. Misschien dat als ze ooit stoppen met de Formule 1 en een boek gaan schrijven, ze zullen erkennen dat ik de sleutel was tot een succesvolle carrière", klinkt het lachend.

Formule 1 GP Stiermarken 2021 RN365 Nieuwsdossier

18 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
RN365-podcast Direct na de zomerstop weten we of Verstappen kampioen wordt