Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

Ricciardo in de war: "Weiger te geloven dat ik zo langzaam ben"

Daniel Ricciardo is het hele weekend al aanzienlijk langzamer dan teamgenoot Lando Norris op een circuit waar hij zich normaal helemaal thuis voelt. Hij weigert te geloven dat het helemaal aan zichzelf ligt.

Ricciardo Monaco 2021
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © McLaren

Terwijl Lando Norris schitterde in de kwalificatie met een knappe vijfde plaats, kwam Daniel Ricciardo niet verder dan de twaalfde startplek voor de Grand Prix van Monaco. De Australiër gaf onder de streep een seconde toe op zijn teamgenoot. Op donderdag was hij ook al aanzienlijk langzamer dan de Brit, tot verbazing van de voormalig Red Bull- en Renault-coureur.

"Ik ben meer verbaasd dan gefrustreerd", zo vertelt hij in gesprek met onder meer RacingNews365. "Natuurlijk ben ik hier door geïrriteerd, want we weten hoe belangrijk de kwalificatie is in Monaco, maar we zijn al het hele weekend zo ongeveer een seconde te langzaam. Ik zou graag zeggen dat het komt omdat ik nog geen vertrouwen heb in de auto en dat ik de auto nog beter moet leren kennen. Maar een seconde in Monaco?", zo klinkt hij verbaasd.

Ricciardo wil eigenlijk niet geloven dat hij zo langzaam is en zoekt andere verklaringen. "Ik zal niet zeggen dat er haast wel iets kapot moet zijn aan mijn bolide, maar ik denk wel dat we misschien naar het grote plaatje moeten kijken. Ik weiger te geloven dat ik hier zo traag ben. Ik ben hier al eens geweest met Max Verstappen als teamgenoot en ik ben er zeker van dat Lando ook snel is, maar ik weiger te geloven dat hij een seconde sneller is dan ik op dit circuit."

"Daar bedoel ik niets mee naar Lando toe", benadrukt hij. "Maar al het hele weekend voelen de ronden goed en denk ik op het moment dat ik over de lijn kom dat het een goede ronde was. Toch was ik op een gegeven moment 1,2 seconden langzamer dan Lando... Ik heb er momenteel geen verklaring voor. De vorige races had ik het naar mijn gevoel veel lastiger. Het kan altijd beter, maar als ik hier hoorde hoe ver ik achterstond, moest ik aan mijn team toch echt toegeven dat ik geen idee had hoe dat kwam."

Gaat hij aan zijn team vragen of ze eens goed naar de auto willen kijken? Absoluut. "Dat ga ik zeker vragen. Ik ben er zeker van dat het team eens goed zal kijken, maar ik ga zeker niet naar mijn team wijzen en zeggen dat zij de wagen verkeerd in elkaar hebben gezet. Toch denk ik dat we er echt goed naar zullen gaan kijken. Vanaf de eerste training is het al de hele tijd hetzelfde liedje."

Voorspel en win

Powered by

Slajeslag.nl
Prediction Monaco SlaJeSlag

Wie wint de GP van Monaco 2021?

Speel mee en win een heuse biertap- en koeler!

Speel mee

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Daniel Ricciardo

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Verstappen houdt 't onmogelijke voor mogelijk "Qua snelheid kan 't"