© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Ricciardo incasseert gridstraf bij GP Duitsland

16 jul. 2018 15:45 Jan van der Burgt 0 reacties
Daniel Ricciardo incasseert voor de Grand Prix van Duitsland hoogstwaarschijnlijk een gridstraf voor het wisselen van een nieuwe MGU-K. Ricciardo pakt de gridstraf graag op Hockenheim, aangezien hij daar mogelijkheden ziet om in te halen tijdens de race.

Daniel Ricciardo rijdt al een tijdje rond met zijn derde en laatste straffeloos te gebruiken MGU-K, maar die is nu toch echt aan vervanging toe. Daniel Ricciardo wil vanuit strategisch oogpunt komend weekend in Duitsland een nieuwe, verbeterde motor aanspreken, met een gridstraf tot gevolg. Langer wachter zou volgens de Australiër niet verstandig zijn.

"Het zou onzinnig zijn om de wissel uit te stellen tot bijvoorbeeld de Grand Prix van Hongarije. Daar liggen juist kansen voor Red Bull op de overwinning, terwijl inhalen daar zeer lastig is", zo wordt Ricciardo geciteerd door Speedweek.com.

"Op Hockenheim daarentegen kun je wel inhalen, dus is het logischer om daar die gridpenalty te incasseren. Bovendien zal de strijd om de overwinning daar normaal gesproken worden gevoerd tussen Ferrari en Mercedes."

Gezien de dominante positie van de drie topteams moet een top zes-notering er voor Daniel Ricciardo ondanks een gridstraf alsnog makkelijk in zitten.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen