Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Ricciardo looft Verstappen: "Vanaf dag één was het alles of niets bij hem"

Daniel Ricciardo blikt openhartig terug op zijn periode bij Red Bull, waar hij de laatste drie jaar de teamgenoot was van Max Verstappen. De Nederlander maakte vanaf dag één een onuitwisbare indruk op de Australiër.

Verstappen Ricciardo
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Met veel bombarie maakte Max Verstappen in mei 2016, midden in het seizoen, de overstap van Toro Rosso naar Red Bull, waar hij Daniel Ricciardo als teamgenoot tegen kwam. Al meteen was de huidig Renault-coureur onder de indruk van zijn nieuwe, piepjonge teamgenoot.

"Op het moment dat hij bij het team kwam, vanaf dag één, reed hij de pitstraat uit, gooide hij zijn Red Bull-bolide over het circuit en gaf hij weinig om het beschermen van alle onderdelen of wat dan ook. Het was alles, het was honderd procent of niets voor hem. Daar ontving Max veel lof voor."

"Dat had natuurlijk ook een negatieve kant, omdat daar wat onvolwassenheid bij kwam kijken, maar ook vooral positieve kanten, aangezien hij echt nergens om gaf, niet om de risico's of het te vriend houden van anderen. Hij ging gewoon het asfalt op en ging zo hard als hij kon. Waarschijnlijk snapte hij de verantwoordelijkheid die hij toen had nog niet helemaal, dus racete hij gewoon vanuit vrije wil. Dat werkte destijds meerdere malen echt in zijn voordeel."

En wat deed dat met teamgenoot Ricciardo? Die werd daar beter van, zo vertelt hij in de podcast The Howie Games. "Meestal bouwde ik juist mijn weekend op en vaak was ik waarschijnlijk wat te lief voor de Red Bull-bolide. Maar ik ben er van overtuigd dat Max en ik elkaar tijdens onze Red Bull-periode naar nieuwe hoogtes hebben gestuwd, dus die samenwerking werkte zeker in ons voordeel", aldus de Renault-coureur.

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Startgrid Gewijzigde startopstelling Formule 1 GP Spanje na dubbele gridstraf