Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

Ricciardo reageert op mislopen Red Bull-zitje: "Daar ben ik zelf verantwoordelijk voor"

Nu Sergio Perez bij Red Bull blijft in 2025 en 2026, weet Daniel Ricciardo dat er op korte termijn geen plekje voor hem vrijkomt. De Australiër is eerlijk en vindt dat hij niet goed genoeg heeft gepresteerd.

Ricciardo Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Red Bull kondigde deze week aan dat Sergio Perez nog twee jaar langer bij het team blijft. De Mexicaan zette zijn handtekening onder een nieuwe verbintenis en maakte zo hoogstpersoonlijk een einde aan de dromen van Carlos Sainz, Yuki Tsunoda en Daniel Ricciardo. De laatstgenoemde coureur krijgt in Canada de vraag wat hij van het nieuws vindt en reageert koeltjes.

"Ik denk niet dat het heel veel betekent", vertelt Ricciardo tegenover onder meer RacingNews365. "Ik kijk er niet met het gevoel naar dat ik nu misschien geen kans meer krijg. Persoonlijk heb ik één geweldig resultaat geboekt in Miami, maar verder sluit het seizoen nog niet echt aan bij mijn eigen verwachtingen. Het moet beter gaan om dat soort kansen te krijgen, dus ik ben ook realistisch. Ik wil me sneller blijven verbeteren, maar tegelijkertijd heb ik ook het gevoel dat we stappen zetten. Ik geloof er nog steeds in dat ik het kan omdraaien en het beter kan doen. Dan gaan we zien of ik hier volgend jaar nog ben."

Focust Ricciardo zich nu op een langer verblijf bij RB? "Zeker, maar ik wist al dat Miami oké was en de rest niet genoeg. Mijn mindset is niet veranderd, maar we zijn al wel een tijdje bezig met het seizoen. Ik ben er zelf verantwoordelijk voor dat ik niet veel spectaculairs heb gedaan en dat is wel nodig om voor een topzitje in aanmerking te komen. Daarom zeg ik ook niet dat een overstap naar Red Bull nooit meer gaat gebeuren. Het is nog steeds de plek waar ik mijn carrière graag wil beëindigen, maar op de korte termijn gaat het niet gebeuren."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Canada 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Praat mee!

Viaplay
x
Horner Red Bull-teambaas velt oordeel over Perez: "We verliezen opties"