Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Daniel Ricciardo

Ricciardo: "Red Bull-achtig vertrouwen begint te komen bij Renault"

Daniel Ricciardo ziet bij Renault een bepaalde sfeer ontstaan die hij herkent van zijn tijd bij Red Bull. Het is een sfeer die gepaard gaat met vertrouwen in wat het team kan bereiken.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Renault Sport F1

De start van Renault was in 2019 niet om over naar huis te schrijven, daar kon de komst van nieuweling Daniel Ricciardo weinig aan veranderen. Langzaam maar zeker lijkt het team de weg naar voren echter te vinden. Het vertrouwen van eenieder in het het team groeit, en dat doet de Australiër denken aan zijn tijd bij Red Bull.

"Daar zat hem tot nu toe ook het grote verschil in tussen Renault en Red Bull", zo vertelt Ricciardo in gesprek met onder andere RacingNews365 op de donderdag voorafgaand aan de Grand Prix van Frankrijk. "Bij Red Bull kwam ik binnen in de tijd dat het team net vier wereldtitels op rij had gewonnen. Daar had men vertrouwen in zichzelf, ze wisten dat ze de besten waren, zonder arrogant te zijn."

Hoewel in het begin bij Renault dat vertrouwen een beetje ontbrak, begint dat nu wel te komen, meent de Australiër: "Ik heb dat wel zien veranderen de laatste tijd. Men begint door te krijgen dat er mee te halen valt en dat besef brengt een ontzettend fijne sfeer met zich mee."

"Naar ik begrijp staat men soms te springen in de pitbox van enthousiasme als we een mooie inhaalactie doen slagen, zoals men dat ook deed bij Red Bull. Dat getuigt van dat besef van eenieder dat we hier op dit hoge niveau thuishoren. Dat soort kameraadschap ken ik nog uit mijn Red Bull-tijd, maar ontstaat hier nu dus ook."

Met medewerking van Joe van Burik.

Voorspel en win

Wie wint de Grand Prix van Frankrijk 2019?

Speel mee en win een Max Verstappen cap.

Speel mee

1 reactie

    Podcast Mercedes voelt de druk van Verstappen en Red Bull