Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ricciardo: "Red Bull zou Verstappen voortrekken"

Daniel Ricciardo heeft toegegeven dat hij bang was dat Max Verstappen een voorkeursbehandeling zou krijgen binnen Red Bull. De Oostenrijkse renstal wil dolgraag van de Nederlander de jongste wereldkampioen in de Formule 1 maken.

Eerder deze week ging Daniel Ricciardo tegenover een Australische tv-zender in op de uitlatingen van Christian Horner in de nieuw te verschijnen Formule 1-documentaire van Netflix. De Red Bull-teambaas laat in die documentaire weten dat Ricciardo volgens zijn gevoel vertrok omdat hij het directe gevecht met Max Verstappen wilde ontlopen. Waar de Australiër eerder nog ontkende dat de Nederlander een van de redenen was om te vertrekken, daar liet hij tegenover de Gazzetta dello Sport meer los over zijn vertrekredenen. "Er zijn meerdere redenen geweest om te vertrekken bij Red Bull. Zo zat ik met veel frustraties nadat ik het afgelopen jaar met zowel hoogte- als dieptepunten had te maken."

"Daarnaast speelde Max natuurlijk ook een rol. Persoonlijk heb ik helemaal niks tegen hem. Zelfs na onze crash in Baku was onze relatie nog steeds goed. Al vond ik de crash wel zijn schuld, aangezien hij twee keer van lijn veranderde", aldus de Australiër. Met name teamadviseur Helmut Marko sprak openlijk zijn ambities uit om van Verstappen de jongste wereldkampioen ooit te maken. Een titel die Sebastian Vettel nu draagt, die zijn eerste titel behaalde op de leeftijd van 23 jaar en 134 dagen oud. Uitlatingen die Ricciardo het gevoel gaven dat hij op het tweede spoor zou belanden op het moment dat Red Bull een winnende auto zou bouwen. "Ik heb nooit gedacht dat ik niet meer met Max door één deur zou kunnen. Het is echter wel zo dat ik het gevoel kreeg dat wanneer we écht zouden strijden voor de wereldtitel, het team Max zou voortrekken. Red Bull zal er namelijk alles aan doen om hem de jongste wereldkampioen ooit te maken".

Viaplay
x
Max Hezemans: "Newey wil met Hamilton Verstappen verslaan"