Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

Ricciardo wijst favorieten voor GP Bahrein aan, is licht bezorgd om oud-teamgenoot

De goedlachse Daniel Ricciardo voorspelt wie er aankomend weekend na de Grand Prix van Bahrein op het podium staan, en of het Visa Cash App RB gaat lukken om te strijden voor de punten.

Ricciardo Bahrain test
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na een Renault en McLaren-uitstapje is Daniel Ricciardo nu sinds een half seizoen weer terug in het vertrouwde Red Bull-nest bij het zusterteam Visa Cash App RB. Na een bijzonder 2023-seizoen, met een terugkeer halverwege het seizoen én een gebroken hand in Zandvoort heeft de honeybadger vorig jaar maar zeven races gereden.

Dit seizoen nam Ricciardo wel deel aan de testdagen in Bahrein, net als teamgenoot Yuki Tsunoda. De twee hebben optimaal gebruik kunnen maken van de testsessies, en kwamen goed uit de verf: een algemene zevende klassering voor Tsunoda en een P13 voor Ricciardo. Bij sommige fans is Visa Cash App RB momenteel favoriet bij de underdogs.

"Ik weet dat mensen best enthousiast over ons zijn"

De prestaties van RB zullen nog niet genoeg zijn voor het podium in Bahrein, denkt Ricciardo. Daar heeft hij twee andere kandidaten voor in gedachten: "Vanuit mijn optiek ziet het er naar uit dat Red Bull en Ferrari de sterke favorieten gaan zien voor een podium deze week", voorspelt de Australiër na de testdagen aan onder andere RacingNews365. "Er kan van alles gebeuren, maar het ziet er zeker naar uit dat zij best wel goed zijn momenteel. Daarachter is het veld waarschijnlijk erg compact."

De goedlachse coureur voorspelt bovendien dat ze met RB in dat gevecht aanwezig zullen zijn: "Ik zou zeggen dat we nog steeds in het gevecht in het middenveld zitten. Ik weet dat mensen best wel enthousiast over ons zijn. Maar ik probeer die verwachtingen wat te temperen."

Voor nu hoopt hij dat ze aan het eind van het jaar bovenaan het middenveld staan. "Ik denk dat we staan waar we verwacht hadden te staan. Natuurlijk willen we gedurende het jaar sterker worden, en onszelf bovenaan dat middenveld krijgen. Hopelijk kunnen we strijden in Q3 en de top 10. Maar meer dan dat is waarschijnlijk iets te enthousiast."

Terugkijkend naar zijn oude team McLaren, maakt Ricciardo zich wel een beetje zorgen over zijn oud-teamgenoot Lando Norris: "Lando heeft wat positiviteit nodig. Hij is altijd negatief, of niet? Ik zie hem nooit lachen. Hij is normaal best eerlijk. Dus als hij zich een beetje down voelt, dan hadden ze misschien verwacht dat ze wat sneller zouden zijn."

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'