Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Ferrari

Rosberg kritisch op Ferrari: "Dat ding is echt gevaarlijk!"

Nico Rosberg keek tijdens de Italiaanse Grand Prix met open mond hoe Charles Leclerc en Sebastian Vettel vochten met hun Ferrari SF1000. Met een veertiende en zeventiende startplaats in de kwalificatie werd nog eens pijnlijk duidelijk hoe groot het gebrek aan snelheid bij de Scuderia is. De race wees uit dat de Ferrari ook nog eens gevaarlijk is, zegt de voormalig Formule 1-coureur.

Op zondag kende een toch al slecht raceweekend een dramatische afloop voor Ferrari. Eerst moest Sebastian Vettel opgeven met een remprobleem op het razendsnelle Monza en Charles Leclerc eindigde nog geen twintig ronden later in de bandenstapels in de laatste bocht.

Geen beste resultaten en Rosberg windt er dan ook geen doekjes om "De Ferrari is onbestuurbaar", zegt de Duitser tijdens zijn analysewerk voor RTL. "Je ziet hoe de achterkant wegglijdt als hij gas geeft. Eenmaal, tweemaal en weg. Dat is niet normaal. Dat ding is langzaam, onbestuurbaar en gevaarlijk. Hij komt uit een van de snelste bochten die er zijn (de parabolica, red.). Je zit in de zesde versnelling en dan breekt de achterkant voor de eerste maal en vervolgens voor de tweede maal uit en is hij weg."

Het feit dat Leclerc's banden nog niet optimaal werkten, mag geen excuus zijn vindt Rosberg. "Natuurlijk heeft hij de harde banden eronder waar hij waarschijnlijk nog geen temperatuur in had, maar dan nog. Hij rijdt op dat punt bijna volgas. Dat de aerodynamica het dan zo laat afweten is onbegrijpelijk."

De wereldkampioen van 2016 zag dat ook landgenoot Sebastian Vettel passagier werd in zijn eigen bolide. "Vettel had een remprobleem waardoor hij gewoon rechtdoor rijdt. En dat op Monza! Dat is echt gevaarlijk. Dat Sebastian nog is doorgereden terwijl hij wist dat hij een remstoring had. Soms ben je terecht bang als coureur."

Formule 1 GP Italië 2020 RN365 Nieuwsdossier

8 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Analyse Flinke tijdwinst voor Verstappen dankzij Red Bull-upgrade