Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Sebastian Vettel

Rosberg: "Vettel kan nog steeds in voetsporen van Schumacher treden"

Sebastian Vettel heeft het al enkele jaren niet gemakkelijk in de Formule 1. De viervoudig wereldkampioen is regelmatig op fouten te betrappen en weet maar niet uit deze vicieuze cirkel te stappen. Desondanks denkt Nico Rosberg dat zijn oud-collega nog voldoende in zich heeft om Michael Schumacher achterna te gaan.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © GP Singapore

Sebastian Vettel probeert Ferrari tevergeefs al enkele jaren de titel te bezorgen en is hier ook dit seizoen niet in geslaagd. De tijd lijkt te beginnen te dringen voor de inmiddels 32-jarige Vettel, zeker nu nieuwe talenten als Max Verstappen en Charles Leclerc gretiger dan ooit zijn. In de ogen van Nico Rosberg kan de Ferrari-coureur echter zeker nog zijn grote held Michael Schumacher achterna.

"Natuurlijk willen wij allemaal dat hij nog door blijft gaan in de Formule 1. Hij is een van de beste coureurs in de sport en met Ferrari heeft hij volgend jaar alle kans om zijn droom te verwezenlijken: het behalen van een kampioenschap voor de Scuderia. Hij wil in de voetstappen van Schumacher treden. Ik denk dat dat zeker nog mogelijk is voor hem", stelt de analist voor RTL.

Vettel zal wel aan zichzelf moeten werken om zijn droom in vervulling te laten gaan, zo vertelt Rosberg. "Wat hij nu moet doen is direct naar de fabriek vliegen en zorgen dat hij grip krijgt op de zaken, om Ferrari op de juiste weg te helpen. Hij heeft nu geen vertrouwen."

RTL-analist Timo Glock kan zich vinden in de woorden van Rosberg. "Het belangrijkste is dat het team hem een betere auto geeft, maar hij moet ook aan zijn zwakke punten werken waarvan hij dit jaar last heeft gehad. Hij heeft altijd ergens wel een fout gemaakt", concludeert Glock.

Houdt de FIA de hand boven het hoofd van Ferrari? Hoor daarover meer in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, met F1-journalisten Ruud Dimmers, Jan van der Burgt en gastheer Jeroen van Inkel.

4 reacties

    Breaking Verstappen: "Record Hamilton verbreken wordt niet gemakkelijk"