Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden

Rosberg voelde 'ongelooflijke pijn' na 'vreemd' FIA-besluit in Abu Dhabi

Voormalig Mercedes-coureur Nico Rosberg vond het verschrikkelijk om te zien hoe zijn ex-werkgever de wereldtitel verloor. Het besluit van de FIA in Abu Dhabi om nog een ronde te racen noemt hij jammer en vreemd.

In de allerlaatste ronde van de allerlaatste race werd het wereldkampioenschap van 2021 bepaald. Na een safety car werd er door de FIA besloten nog één ronde te racen. Max Verstappen maakte gretig gebruik van deze mogelijkheid en kon hierdoor de wereldtitel grijpen. Het was voor Nico Rosberg zeer zwaar om naar te kijken, zo verklaarde hij volgens Soy Motor . "Ik voelde pijn, ongelooflijke pijn", aldus de wereldkampioen van 2016. De voormalig teamgenoot - en rivaal - van Lewis Hamilton gunde het Mercedes niet om te verliezen. "Ik ben nu niet meer verbonden aan Mercedes, maar het is natuurlijk mijn vroegere familie. Het doet pijn."

"Vreemde beslissing van de FIA"

Mercedes leek verzekerd te zijn van beide wereldtitels, maar alles veranderde door de safety car na een crash van Nicholas Latifi. Het besluit om nog een rondje te racen snapt Rosberg niet helemaal. "Het is jammer dat de FIA tot een wat vreemd besluit is gekomen", aldus de enkelvoudig F1-wereldkampioen.

Viaplay
x
LIVE Slotstuk F1 wintertest 2024 met Verstappen