© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Ross Brawn erkent: 'Fans haten de huidige F1-motoren'

08 jan. 2018 11:55 Wanda Bisschop 0 reacties
De komende drie jaren verandert er op het vlak van de motoren niet zoveel in de Formule 1. Achter de schermen wordt echter al druk gewerkt aan het nieuwe motorreglement dat in 2021 van kracht wordt. Hiermee wil Liberty Media een belangrijke stap zetten om te voldoen aan de wensen van de Formule 1 fans.

Nieuwe motorreglement moet Formule 1 spectaculairder maken

De huidige motoren worden vaak afgedaan als veredelde stofzuigers die amper decibellen produceren. Ook de vele technische snufjes maken de sport voor de fans bepaald niet aantrekkelijker.

Liberty Media doet er dan ook alles aan om de koningsklasse van de autosport weer tot de verbeelding te laten spreken en tegemoet te komen aan de wensen van de fans. Een terugkeer naar de veelbesproken V12 motoren zit er dan weliswaar niet in, toch moet het nieuwe motorreglement in 2021 ervoor zorgen dat de Formule 1 auto's weer klinken als Formule 1 auto's.

Technisch manager Ross Brawn erkent dan ook tegenover Speedweek dat de huidige motoren te kort schieten.

"De huidige Formule 1 motoren zijn technische wonderen maar zijn inderdaad geen geweldige racemotoren. Ze zijn ongelofelijk duur en maken weinig lawaai."

Daarnaast vindt Brawn de mening van de fans belangrijk.

"We weten dat de fans deze motoren haten vanwege het geluid. Iedere keer als ik met een fan spreek, komt dit weer aan bod. Deze argumenten moeten we niet negeren want we willen niet dat de fans het gevoel hebben dat we niet naar ze luisteren."

"Terugkeren naar de V12 motoren wil niet omdat de fabrikanten teveel in deze technologie hebben geïnvesteerd. De V6-Turbomotoren blijven maar moeten uitdagender worden door de werking van de energiestromen. Hierdoor kunnen de betere coureurs het in hun voordeel gebruiken."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen