Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Russell denkt te weten waarom hij sneller is dan Hamilton

George Russell heeft het zwaar gehad tijdens de GP van Emilia-Romagna. De Mercedes-coureur werd alsnog vierde, wat een veel beter resultaat is dan teamgenoot Lewis Hamilton. Zijn lastige momenten bij Williams hebben hier volgens hem bij geholpen.

Het was wederom een zware race voor Mercedes. George Russell haalde een relatief goed resultaat voor het team door als vierde over de finish te komen tijdens de GP van Emilia-Romagna, maar teamgenoot Lewis Hamilton kwam niet verder dan de dertiende plaats. Het is een groot verschil tussen de coureurs van de voorheen dominerende renstal. "Dit is gewoon hoe het soms loopt tijdens een race-weekend", antwoordt Russell voor de microfoon van onder andere RacingNews365 als hem gevraagd wordt naar het resultaat van Hamilton. "Ik had een sterke start, maar ik weet niet wat er bij hem gebeurde. We hadden evenveel problemen. De auto lijkt niet in het juiste window te komen en het voelt niet als een goede racewagen om te rijden." Ook het opwarmen van de banden lukte maar niet, vooral tijdens de regenachtige omstandigheden. "Het was een nachtmerrie om mee te rijden", aldus de Mercedes-coureur, die wel verwacht dat ook teamgenoot Hamilton sterker zal terugkomen. "De manier hoe hij pusht en het team motiveert is inspirerend. Weet je, ik kan niet comfortabel worden in deze positie omdat ik weet wat hij kan."

Periode bij Williams heeft Russell geholpen

De afgelopen jaren reed Russell steevast in de achterhoede van het veld bij Williams, iets wat mogelijk een voordeel heeft opgeleverd nu hij voor Mercedes rijdt. "We verkeren ons als team nu in een lastige positie en misschien hebben mijn problemen bij Williams met het rijden van moeilijke auto's mij een beetje geholpen." Het is een groot verschil met voorgaande jaren, waar Mercedes domineerde. Anno 2022 loopt het team al tijdens de kwalificatie achter de feiten aan. "Q1 en Q2 is ineens heel belangrijk voor ons, terwijl dat vroeger een eitje was voor Mercedes. Het was toen nog een opbouwsessie voor Q3." Er komt verbetering volgens Russell. "Lewis zal sterk terug gaan komen, daar heb ik geen twijfel over. Hij zal me gaan pushen tot het uiterste!"

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"