Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Russische Ferrari-coureur mag dit seizoen zijn officiële F1-debuut maken

Ferrari heeft plannen geschetst om Formule 2-ster Robert Shwartzman een eerste vrije training te laten rijden dit seizoen om te voldoen aan Formule 1's reglementen.

Ferrari-topman Laurent Mekies heeft de plannen bevestigd om in 2022 Robert Shwartzman voor de Scuderia te laten rijden in een eerste vrije training. Volgens de nieuwe regels voor het 2022 seizoen moet elke F1-coureur zijn auto een keer afstaan aan een nieuweling, gedefinieerd als iemand die twee Grands prix of minder heeft gereden, voor een vrije training. Teams en coureurs zijn vrij om de auto bij elke race af te staan om ervoor te zorgen dat jonge coureurs voldoende kilometers krijgen in de hedendaagse F1-bolides. Mekies heeft Ferrari's intenties bevestigd om testrijder Shwartzman te laten rijden in de F1-75 van Charles Leclerc en Carlos Sainz.

Shwartzman rijdt voor Ferrari in twee trainingen

Shwartzman racet momenteel niet fulltime, aangezien hij niet meer rijdt in de Formule 2, waarin hij in 2021 tweede werd achter Oscar Piastri. Hij brengt het jaar door als test- en reservecoureur van Ferrari, maar zal voor het team rijden onder een Israëlische licentie en vlag. Hij is geboren in Israël en opgegroeid in Rusland, maar reed tot dit seizoen altijd onder de Russische vlag en met een Russische racelicentie. En gezien het verbod van de FIA op coureurs met een Russische licentie na de invasie op Oekraïne, zou hij niet mogen rijden als hij met een Russische licentie zou willen rijden. "Voor ons is het Robert Shwartzman die twee VT1's zal rijden", vertelt Mekies aan de media waaronder RacingNews365. "We hebben nog niet precies besloten welke Grands Prix het gaan worden, maar je hebt gelijk als je zegt dat je geen races als Singapore zou kiezen of races waar de (fulltime) coureurs meer rondes nodig hebben om op snelheid te komen." "Ik denk niet dat we er een probleem mee hebben om het te doen tijdens een van de weekenden waarin we ook Pirelli-tests hebben."

Viaplay
x
Live Reacties na dominante sprintrace overwinning Verstappen