Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Rust bij Mercedes na intens Verstappen-titelgevecht niet wedergekeerd: "Juist het tegenovergestelde"

Mercedes heeft het dit jaar lekker rustig nu het niet in een veelbesproken en soms bekritiseerde titelstrijd is verwikkeld met Red Bull en Max Verstappen. Die aanname van een interviewer veegt Mercedes-kopstuk Andrew Shovlin van tafel, want het tegenovergestelde is volgens hem waar.

Mercedes stond in 2021 voortdurend in de spotlights, net als Red Bull. De twee teams waren verwikkeld in een felle strijd om beide wereldkampioenschappen en dat was niet altijd zonder controverse. Uiteindelijk verdeelden men de titels één om één. Een jaar later lijken titels een utopie voor Mercedes, wat volgens de interviewer van GO F1 weleens voor wat meer rust kan zorgen. Echter, trackside engineering director Andrew Shovlin is precies de tegenovergestelde mening toegedaan: "Het is waar dat vorig jaar intens was, maar het was ook echt genieten geblazen. Natuurlijk vonden we het absolute einde in Abu Dhabi niet heel leuk, maar het was geweldig om met Lewis Hamilton samen te werken in dat doel de coureurstitel te winnen."

Formule 1-starts als extra hindernis voor Mercedes

Shovlin ziet overigens best wel wat overeenkomsten tussen 2021 en 2022: "Ook toen begonnen we met een auto die niet snel genoeg was en ook toen was er weinig ruimte voor ontwikkeling, omdat de reglementen al zeer ver doorontwikkeld waren. Het was niet eenvoudig om meer performance te vinden, maar het was dus een geweldig jaar waarin we uiteindelijk de constructeurstitel wonnen en ook zeer dichtbij de coureurstitel kwamen." "Dit (2022, red.) is een moeilijk jaar. Het racen in het middenveld is zwaar en één foutje kan extreem kostbaar zijn en in de starts schuilen veel meer gevaren. In de laatste twee races waren onze beide coureurs een keer betrokken bij een startincident." Nee, vorig jaar was alles zo slecht nog niet, concludeert Shovlin: "Je problemen zijn aanzienlijk minder als je over een snelle raceauto beschikt. Je hebt met minder problemen te dealen. Daarom focussen we ons er nu volledig op zoveel mogelijk performance uit de auto te halen en dan zullen we tevreden zijn."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi