Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 2022

Rust bij Mercedes na intens Verstappen-titelgevecht niet wedergekeerd: "Juist het tegenovergestelde"

Mercedes heeft het dit jaar lekker rustig nu het niet in een veelbesproken en soms bekritiseerde titelstrijd is verwikkeld met Red Bull en Max Verstappen. Die aanname van een interviewer veegt Mercedes-kopstuk Andrew Shovlin van tafel, want het tegenovergestelde is volgens hem waar.

Hamilton Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

Mercedes stond in 2021 voortdurend in de spotlights, net als Red Bull. De twee teams waren verwikkeld in een felle strijd om beide wereldkampioenschappen en dat was niet altijd zonder controverse. Uiteindelijk verdeelden men de titels één om één. Een jaar later lijken titels een utopie voor Mercedes, wat volgens de interviewer van GO F1 weleens voor wat meer rust kan zorgen.

Echter, trackside engineering director Andrew Shovlin is precies de tegenovergestelde mening toegedaan: "Het is waar dat vorig jaar intens was, maar het was ook echt genieten geblazen. Natuurlijk vonden we het absolute einde in Abu Dhabi niet heel leuk, maar het was geweldig om met Lewis Hamilton samen te werken in dat doel de coureurstitel te winnen."

Formule 1-starts als extra hindernis voor Mercedes

Shovlin ziet overigens best wel wat overeenkomsten tussen 2021 en 2022: "Ook toen begonnen we met een auto die niet snel genoeg was en ook toen was er weinig ruimte voor ontwikkeling, omdat de reglementen al zeer ver doorontwikkeld waren. Het was niet eenvoudig om meer performance te vinden, maar het was dus een geweldig jaar waarin we uiteindelijk de constructeurstitel wonnen en ook zeer dichtbij de coureurstitel kwamen."

"Dit (2022, red.) is een moeilijk jaar. Het racen in het middenveld is zwaar en één foutje kan extreem kostbaar zijn en in de starts schuilen veel meer gevaren. In de laatste twee races waren onze beide coureurs een keer betrokken bij een startincident."

Nee, vorig jaar was alles zo slecht nog niet, concludeert Shovlin: "Je problemen zijn aanzienlijk minder als je over een snelle raceauto beschikt. Je hebt met minder problemen te dealen. Daarom focussen we ons er nu volledig op zoveel mogelijk performance uit de auto te halen en dan zullen we tevreden zijn."

Ook interessant:

Verstappen moet afrekenen met sterker Ferrari

Zelfs al wint Ferrari in Frankrijk, dan nog ligt Verstappen vóór. De vraag of men niet gewoon teamorders in het leven moet gaan roepen, lijkt dan ook gerechtvaardigd. Jullie gaven jullie mening al, maar hoe denken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk erover?

Forbidden

Weddenschappen Mercedes

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

12 reacties

Viaplay
x
Interview Schumacher doet een boekje open over zijn familie: "Hun mentaliteit is geweldig"