Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sainz belooft strategisch spel tussen Ferrari en Red Bull

Carlos Sainz is tevreden met zijn snelste ronde tijdens de kwalificatie voor de GP van Saoedi-Arabië. De Ferrari-coureur klokte de derde tijd, maar belooft een spannende race.

Na een 1-2 finish in Bahrein is Ferrari sterk begonnen aan de tweede ronde van het Formule 1-kampioenschap in 2022. Charles Leclerc en Carlos Sainz starten de Grand Prix van Saoedi-Arabië vanaf respectievelijk de tweede en derde plaats, achter Red Bull-coureur Sergio Perez. Sainz is tevreden met de derde plaats op de stargrid. "De ronde goed voor P3 was best goed. Het was op een gebruikt setje banden, want die geven een beter gevoel", legt hij uit. "Nieuwe banden zijn best lastig." Er was volgens de Ferrari-rijder weinig grip op de banden, waardoor de achterkant regelmatig bijna weggleed.

'Een mix tussen Ferrari en Red Bull in Saoedi-Arabië'

Sainz feliciteert zijn zijn teamgenoot met het resultaat. "Voor het verslaan van mij", zegt hij met een glimlach. Tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië staan alle opties volgens de spanjaard nog open. Red Bull start de race vanaf pole, maar er kan op tactiek nog gewonnen worden "De auto's van Ferrari en Red Bull staan gemixt op de startgrid. We kunnen gaan spelen met de strategie", aldus Sainz. "Het wordt een spannende race!"

Viaplay
x
FIA geeft uitleg over cruciaal safety car-moment met Norris in Miami