Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
McLaren

Sainz: "Key gaat technische sleutelrol vervullen bij McLaren"

Carlos Sainz verwelkomt de nieuwe technisch directeur van McLaren met open armen. De van Toro Rosso afkomstige James Key moet een belangrijke functie gaan vervullen bij de Britse renstal.

Carlos Sainz en James Key 2016
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Content Pool

Carlos Sainz kent James Key nog uit zijn tijd bij Toro Rosso en is blij dat de Brit de McLaren-gelederen versterkt sinds het tweede raceweekend van dit jaar.

"Hij beschikt over een goed stel hersenen, met zijn talent heeft hij altijd goede auto's weten te bouwen. Ik denk dan ook dat hij bij McLaren op zijn plek zal zijn en dat hij hier tot mooie dingen in staat is", aldus Sainz in gesprek met Motorsport-Total.

Key zou daarbij geholpen worden door het feit dat hij bij McLaren meer vrijheid geniet dan bij een grote organisatie als Red Bull en Toro Rosso: "McLaren is natuurlijk ook een groot team, maar ik denk dat als je hier met een goed idee komt, het heel snel doorgevoerd kan worden."

De ideeën van Key kunnen worden doorgevoerd op de wagens van dit seizoen, maar Key zal zich in zijn nieuwe functie als technisch directeur vooral bezighouden met de auto van volgend jaar: "Hij heeft eerst de tijd nodig om zijn draai bij ons team te vinden. Zodra dat het geval is, kan hij zich meer en meer met onze auto bemoeien. Ook een beetje met die van dit jaar, maar vooral met die van volgend jaar."

Forbidden

Weddenschappen Carlos Sainz

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet
Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Goed nieuws voor toekomst Belgische Grand Prix na beslissing F1