Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Carlos Sainz

Sainz kijkt uit naar restant van seizoen: "Staan op gelijke voet met Red Bull en McLaren!"

Met een overwinning op zak is Ferrari met een goed gevoel afgereisd naar Canada. Carlos Sainz gaat dan ook voor de overwinning in Noord-Amerika en laat zich uit over de verhoudingen tussen de Scuderia, Red Bull en McLaren.

Sainz Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na acht races lijkt het inmiddels wel duidelijk: Red Bull, Ferrari en McLaren zijn de drie snelste teams in dit Formule 1-seizoen. Max Verstappen won dit seizoen al vijf keer, Lando Norris, Charles Leclerc en Carlos Sainz hebben allemaal één Grand Prix gewonnen in 2024.

Zo zit Ferrari er ten opzichte van een jaar geleden een stuk beter bij. Carlos Sainz krijgt daarom de vraag of hij als coureur ook stappen heeft gezegd. "Om heel eerlijk te zijn denk ik dat we zeker goed presteren als coureurs. Ik denk dat Charles en ik een sterk seizoen hebben en sinds dat we in de F1 zitten, hebben we samen sterke seizoenen gedraaid. Het grootste verschil is echter de auto. En ik denk dat het erg helpt om op de zondag een betere auto te hebben. Een betere auto qua bandenslijtage en een betere auto om in te halen", zo vertelt Sainz tegenover onder meer RacingNews365.

"Een betere auto op de zondag zorgt er ook voor dat we er beter uitzien. Het lijkt er dan opeens op alsof we allebei een enorme stap voorwaarts hebben gezet. Het is gewoon hoe de Formule 1 werkt. We zitten allemaal op zo'n hoog niveau dat het belangrijkste verschil tussen ons als coureurs op dit moment de auto is. De eerste zes auto's staan nu zo dicht bij elkaar. Je kunt met de laatste tiende een verschil maken en de rest staat er dan wat achter. De coureurs zijn in ieder geval hetzelfde zoals elk ander jaar", zo vervolgt de Spanjaard zijn verhaal.

Het doel van de Ferrari-coureur in Canada is dan ook glashelder. "Ik race altijd voor de winst. En ik zie Canada als een goede kans, om dat misschien in potentie te bereiken. Tegelijkertijd verwacht ik niet de voorsprong die we in Monaco hadden, want ik denk dat dit een normalere baan is dan Monaco. En wanneer we naar wat normalere banen gaan, dan denk ik dat het een heel gelijk speelveld is met Red Bull en McLaren. Al zal Red Bull in de meeste gevallen de favoriet zijn. Het is dus een goede kans, maar ik ben me er ook van bewust dat Monaco misschien een beetje een uitschieter was in hoe competitief we zijn", zo sluit hij af.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Canada 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Praat mee!

Viaplay
x
Horner Red Bull-teambaas velt oordeel over Perez: "We verliezen opties"