Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sainz staat niet te springen om Leclerc te helpen in strijd met Perez

Op zondag strijden Charles Leclerc en Sergio Perez om P2 in het kampioenschap. Net als Max Verstappen moet ook Carlos Sainz zijn teamgenoot gaan helpen als dat kan. De Spanjaard zal dat doen, maar heel enthousiast is hij niet.

Charles Leclerc moest genoegen nemen met P3 tijdens de kwalificatie voor de GP van Abu Dhabi. De Ferrari-coureur gaf enkele tienden van een seconde toe op Max Verstappen en een klein beetje op rivaal Sergio Perez. De Monegask strijd samen met Checo om P2 in het kampioenschap. Leclerc gaat er in ieder geval alles aan doen om de Red Bul-concurrentie het nakijken te gevne. "We hadden een lastige tweede vrije training. Tijdens de racesimulaties voelde het op zaterdagochtend beter, maar we konden het niet echt met anderen vergelijken, dus er zijn wat vraagtekens. Het voelde in ieder geval beter dan op vrijdag. Of het genoeg is om Red Bull te verslaan weet ik niet, maar we gaan alles geven." Om Perez te verslaan in het kampioenschap, moet Leclerc simpelweg voor de Mexicaan finishen. Hij hoopt dat Sainz hem te hulp kan schieten. "Het is lastig om te zeggen wat we strategisch gaan doen. We gaan het zien als de race zich ontwikkelt, waar de mogelijkheden liggen. Carlos start achter me, dus hopelijk kunnen we door afwijkende strategieën samen met hem de druk op Checo opvoeren. Als een kans zich voordoet, dan ga ik er hoe dan ook voor."

Sainz: Leclerc moet het zelf doen

Als RacingNews365 aan Sainz vraagt of hij zijn teamgenoot gaat helpen, lijkt de Spanjaard niet staan te springen om dat te doen, want liever focust hij zich op zijn eigen race. "Als hij het nodig heeft, kan ik hem een handje helpen, maar hij moet Checo zelf verslaan in het kampioenschap." "Ik focus me op mijn eigen race en wil mijn seizoen met een podium of in ieder geval op een sterke manier eindigen. Als het team aan mij vraagt om op zij te gaan of Leclerc te helpen, dan zal ik dat doen. De prioriteit ligt echter bij het verslaan van de Mercedessen." Ferrari moet namelijk ook nog Mercedes verslaan om de tweede plek in het andere kampioenschap definitief binnen te slepen. "We moeten in het moment reageren en het hele plaatje bekijken tijdens de race", benadrukt Sainz als we hem vragen naar de balans tussen het rijden van zijn eigen race en het helpen van Leclerc. "Ik heb er geen problemen mee om mijn teamgenoot voorbij te laten, maar ik focus me op het goed eindigen van het seizoen. In de kwalificatie was ik sterk en snel, dus in de race zal ik dat hopelijk ook zijn." "Normaal gezien is Mercedes sneller in de race dan in de kwalificatie, dus ik verwacht dat ze er op zondag weer bij staan. Ik was eerlijk gezegd verrast om te zien hoe ver ze achter ons stonden, want tot aan de kwalificatie waren ze sneller dan wij." "Het wordt dan ook lastig om hen te verslaan, maar we bevinden ons in een goede positie om de tweede plek in het kampioenschap te pakken."

Viaplay
x
Norris Neemt het op voor Verstappen: "Dan ben je dom"