Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Carlos Sainz

Sainz verklaart fouten: "Dat mis ik ten opzichte van Verstappen, Leclerc en Perez"

Carlos Sainz werkt tot dusverre een weinig indrukwekkend seizoen af in de Fomule 1. Hij maakt zelf fouten, wat hij ook ruimhartig toegeeft en ook de Scuderia laat vooral aan zijn kant van de pitbox steken vallen. Maar waar komen die fouten van Sainz vandaan? Bij zijn uitleg wijst hij onder andere naar Max Verstappen.

Sainz Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

Tegenover onder andere RacingNews365 legt Carlos Sainz uit dat die fouten een optelsom zijn van een aantal factoren. De eerste factor is de Ferrari F1-75 zelf: "Het is geen geheim dat fouten zoals in de kwalificatie op Imola ermee te maken hebben dat ik de auto nog niet 100% begrijp."

"Het lijdt geen twijfel dat ik snel ben. Dat was op Imola zo, dat was in Australië zo. Maar het zit 'm in het vertrouwen in en de voorspelbaarheid van de auto. Als ik dat op orde heb, zal ik 100% zijn."

Concurrenten hebben meer ervaring

Sainz geeft aan vooral van zijn fouten te willen leren, maar ook dat hij met meer ervaring beter kan worden en minder fouten zal maken. Daarin loopt hij in zijn ogen namelijk achter op de mensen waarmee hij vooraan zou moeten strijden.

"Die fout in de kwalificatie op Imola had ook niks te maken met druk of iets dergelijks. Ik had al een goede banker lap gereden, en was daarna eigenlijk een beetje aan het spelen met verschillende lijnen. Ik was niet eens aan het pushen, maar maakte toch een fout die je in dit soort omstandigheden snel maakt."

"Ik heb duidelijk minder vlieguren kunnen maken met een racewinnende auto dan bijvoorbeeld een Max Verstappen, Charles Leclerc of Sergio Perez. Misschien ontbreekt het mij nog aan het geduld om te weten dat je die laatste twee tot drie tienden niet nodig hebt om door te gaan naar Q3. Maar dat soort ervaringen doen me goed."

Ook interessant:

Video: De meest bizarre FIA-boetes uitgedeeld aan Verstappen en collega's

Van 50.000 euro voor het aanraken van een achtervleugel tot 100 miljoen dollar voor het bespioneren van een ander team. Door de jaren heen hebben we in de Formule 1 de meest bizarre boetes gezien. In de onderstaande video bespreken we de meest bijzondere prenten uitgedeeld in F1.

10 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull