Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Carlos Sainz

Sainz vindt Ferrari-overstap Hamilton een 'no-brainer': "Neem niemand iets kwalijk"

Carlos Sainz heeft sportief op de Ferrari-overstap van Lewis Hamilton gereageerd. De Spanjaard verloor zijn stoeltje aan de zevenvoudig wereldkampioen, maar snapt heel goed dat Hamilton de kans greep.

Sainz Bahrain Test
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het nieuws sloeg in als een bom: Lewis Hamilton rijdt vanaf 2025 voor Ferrari. De zevenvoudig wereldkampioen trekt de deur achter zich dicht bij Mercedes en gaat in de nadagen van zijn carrière een grote uitdaging aan. Het gevolg was wel dat Carlos Sainz zijn stoeltje verliest en naar een ander team moet zoeken. De Spanjaard reageert sportief in Bahrein, waar hij in de persconferentie naast Hamilton werd geplaatst.

"Vanaf mijn kant neem ik niemand iets kwalijk", vertelt Sainz tegen onder meer RacingNews365. "Ik denk dat de sport zo werkt en ik heb veel respect voor Lewis en zijn successen. Ik zou dezelfde keuze hebben gemaakt in zijn positie. Ik denk dat Ferrari een geweldig team is en je, of het nu de tweede helft of het einde van je carrière betreft, daar een keer voor wil rijden. Ik begrijp dat helemaal."

Sainz ziet ook in dat Hamilton een goede relatie met Ferrari-teambaas Fred Vasseur onderhoudt. "Lewis kent Fred, heeft een goede relatie met hem én vertrouwt hem, dus het is een no-brainer om naar Ferrari te gaan. Ik neem Lewis niets kwalijk en focus me op mijn eigen toekomst. Tot dat moment ga ik alles geven voor dit team."

"Ik heb veel respect voor Carlos"

Hamilton heeft op zijn beurt mooie woorden in petto voor Sainz. "Het belangrijkste is dat we een goede relatie behouden. Dat is iets waar wij als coureurs allemaal in zijn gegroeid de afgelopen jaren. Er is onderling veel respect en ik heb veel respect voor Carlos. Dus ik heb niet het gevoel dat er enige vijandigheid of iets dergelijks bestaat."

"Carlos heeft het geweldig gedaan bij Ferrari", vervolgt Hamilton zijn verhaal. "Hij heeft duidelijk een lange weg afgelegd vanaf het moment dat hij begon in de sport, tot de prestaties die hij nu laat zien en hoe hij alles benadert. Hij is een belangrijke stem in de Formule 1 en draagt bij aan de beslissingen die we nemen. Het is niets persoonlijks. Zo gaat het nu eenmaal in de racerij en ik hoop dat er tussen ons niets verandert. Ik denk ook niet dat dat gaat gebeuren."

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Silly Season Red Bull in gesprek met Sainz over F1-contract