Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Sainz ziet Ferrari weer een keer op nummer één: "Geloof niet dat Verstappen dat kan"

Max Verstappen won al acht races op rij en Red Bull is nog altijd ongeslagen dit Formule 1-seizoen, maar volgens Carlos Sainz komt daar binnenkort verandering in.

XPB 1218273 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Al acht races op rij won Max Verstappen, soms met een verschil van zelfs een halve minuut marge. De Nederlander domineert de Formule 1 met Red Bull, dat met Sergio Perez de overige twee races ook won. Niemand komt nog in de buurt van het Oostenrijkse Formule 1-team, maar voor hoe lang?

Niet lang, zo oordeelt Ferrari-rijder Carlos Sainz. Als hem in Zandvoort gevraagd wordt naar de totale dominantie van Verstappen en of dit zo door blijft gaan in de tweede seizoenshelft, antwoordt hij stellig dat Ferrari de reeks wil en zal doorbreken. "Ik geloof er niet volledig in dat Max ieder weekend gaat winnen", is zijn eerste reactie voor de aanwezige media, waaronder RacingNews365.

"Ik weet dat het er heel dramatisch uitziet, maar ik weet wat mijn kansen zijn. Er is nog altijd een reële kans dat Ferrari een race gaat winnen dit seizoen en dat ik die op mijn naam zal schrijven. Niemand is perfect", zegt hij, wijzend naar Red Bull en Verstappen.

"Hopelijk zullen ze ergens in het seizoen nog een fout maken en dan sta ik daar om in te grijpen. Dat is mijn mentaliteit en mijn focus. Ik wil alle kansen pakken die zich voordoen. Zo niet, dan heb ik alsnog genoeg motivatie om te strijden voor podiums of zelfs de top vijf. Ik hou van de F1 en van het racen voor Ferrari."

Complimenten voor Verstappen

Dat Red Bull en Verstappen alles winnen, betekent volgens Sainz niet dat de Formule 1 slecht af is. Er hoeft volgens hem dan ook niks te veranderen qua regels om de Nederlander te vertragen. "Het is ongelooflijk wat Red Bull en Max nu doen, maar ik wil niet dat de F1 ook maar iets verandert. Ze verdienen de positie waarin ze zich nu bevinden."

"Ze hebben geweldig werk verricht met de auto voor dit jaar en Max rijdt op een ongelooflijk hoog niveau. Er is marge voor fouten en toch wint hij races. Niet dat hij grote fouten heeft gemaakt of dat Red Bull dat heeft gedaan..."

"We hebben allemaal dezelfde kansen gekregen en zij hebben er beter gebruik van gemaakt. Ze verslaan ons op dit moment en domineren de F1 op een eerlijke manier, dus ik kan ze alleen maar feliciteren en proberen zo snel mogelijk beter te worden", aldus de Ferrari-rijder.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Nederland 2023 RN365 Nieuwsdossier

7 reacties

Viaplay

Unibet
x
Oeps Verbaasde Leclerc vierde podium al na 'uitvalbeurt' Verstappen