Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Sauber: "Kevin Magnussen een f****** gevaar!"

Bij Sauber is men bepaald geen fan van Kevin Magnussen. De Deen wordt door teambaas Frédéric Vasseur na trammelant op Suzuka bestempeld als een f****** gevaar op het circuit.

Haas F1-coureur Kevin Magnussen blokte op het rechte stuk van Suzuka Charles Leclerc met een late actie toen hij uit zijn slipstream kroop. Leclerc schampte 'slechts' de achterkant van de Haas-bolide, wat evengoed uit had konden monden in een megaklapper. Sauber-teambaas Frédéric Vasseur is op zijn zachtst gezegd niet gecharmeerd van de verdedigende kunsten van Magnussen, die toch al niet wordt beschouwd als één van de lieverdjes in de Formule 1. "Volgens mij is het heel duidelijk wat er op het circuit gebeurde, dus het verbaasde me dat er geen straffen werden uitgedeeld", zo laat Vasseur in gesprek met Autosport.com weten.

"Kevin Magnussen is betrokken bij vrijwel alle heftige crashes in de Formule 1, maar goed, het is niet aan mij om straffen uit te delen. Dat is de taak van de FIA. In mijn ogen was de actie van Magnussen echter f****** gevaarlijk. Dit soort late acties zijn met een snelheid van 320 kilometer per uur bijzonder gevaarlijk, maar het is zo onderhand het handelsmerk geworden van Kevin."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'