Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

Sauber: "Kevin Magnussen een f****** gevaar!"

Bij Sauber is men bepaald geen fan van Kevin Magnussen. De Deen wordt door teambaas Frédéric Vasseur na trammelant op Suzuka bestempeld als een f****** gevaar op het circuit.

Haas F1-coureur Kevin Magnussen blokte op het rechte stuk van Suzuka Charles Leclerc met een late actie toen hij uit zijn slipstream kroop. Leclerc schampte 'slechts' de achterkant van de Haas-bolide, wat evengoed uit had konden monden in een megaklapper. Sauber-teambaas Frédéric Vasseur is op zijn zachtst gezegd niet gecharmeerd van de verdedigende kunsten van Magnussen, die toch al niet wordt beschouwd als één van de lieverdjes in de Formule 1.

"Volgens mij is het heel duidelijk wat er op het circuit gebeurde, dus het verbaasde me dat er geen straffen werden uitgedeeld", zo laat Vasseur in gesprek met Autosport.com weten.

"Kevin Magnussen is betrokken bij vrijwel alle heftige crashes in de Formule 1, maar goed, het is niet aan mij om straffen uit te delen. Dat is de taak van de FIA. In mijn ogen was de actie van Magnussen echter f****** gevaarlijk. Dit soort late acties zijn met een snelheid van 320 kilometer per uur bijzonder gevaarlijk, maar het is zo onderhand het handelsmerk geworden van Kevin."

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Kevin Magnussen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet
RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Red Bull trekt 19-jarig supertalent aan als F1-reservecoureur