© Haas F1

Nieuwsoverzicht

Sauber: "Kevin Magnussen een f****** gevaar!"

09 okt. 2018 09:40 Jan van der Burgt 1 reacties
Bij Sauber is men bepaald geen fan van Kevin Magnussen. De Deen wordt door teambaas Frédéric Vasseur na trammelant op Suzuka bestempeld als een f****** gevaar op het circuit.

Haas F1-coureur Kevin Magnussen blokte op het rechte stuk van Suzuka Charles Leclerc met een late actie toen hij uit zijn slipstream kroop. Leclerc schampte 'slechts' de achterkant van de Haas-bolide, wat evengoed uit had konden monden in een megaklapper. Sauber-teambaas Frédéric Vasseur is op zijn zachtst gezegd niet gecharmeerd van de verdedigende kunsten van Magnussen, die toch al niet wordt beschouwd als één van de lieverdjes in de Formule 1.

"Volgens mij is het heel duidelijk wat er op het circuit gebeurde, dus het verbaasde me dat er geen straffen werden uitgedeeld", zo laat Vasseur in gesprek met Autosport.com weten.

"Kevin Magnussen is betrokken bij vrijwel alle heftige crashes in de Formule 1, maar goed, het is niet aan mij om straffen uit te delen. Dat is de taak van de FIA. In mijn ogen was de actie van Magnussen echter f****** gevaarlijk. Dit soort late acties zijn met een snelheid van 320 kilometer per uur bijzonder gevaarlijk, maar het is zo onderhand het handelsmerk geworden van Kevin."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen