Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1

Schumacher: "Beste F1-weekend ooit, tot aan de race dan"

Mick Schumacher kende een prima weekend in Turkije. De Duitser wist zich als veertiende te kwalificeren en leek op weg naar een prima resultaat. Een aanvaring met Fernando Alonso gooide echter roet in het eten.

Schumacher Turkey
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Haas F1

Mick Schumacher was in zijn element in Turkije. De Duitser wist in zijn Haas Q2 te halen en kwalificeerde zich uiteindelijk als veertiende. Na afloop van de race werd Schumacher gevraagd of dit zijn beste weekend in de Formule 1 tot nu toe was. "Tot en met de race, ja. Maar als we de race ook meenemen dan niet", zei Schumacher tegen onder meer RacingNews365.

Toch is de Duitse coureur blij met hoe zijn weekend is verlopen. "Globaal gezien denk ik dat we heel blij kunnen zijn met wat we dit weekend hebben laten zien. We zaten er vanaf het begin af aan bij en het leek erop alsof het gat naar de andere auto's kleiner was dan normaal", constateert Schumacher.

In de beginfase van de race liet de zoon van Michael Schumacher goede snelheid zien. Hij reed op de vijftiende plek, maar kwam toen in aanvaring met Fernando Alonso. De Spanjaard probeerde een zogenaamde 'dive bomb' in bocht vier, maar die pakte verkeerd uit. Alonso tikte met zijn linkervoorband op het rechterachterwiel van Schumacher die daardoor van de baan af spinde. Alonso bood later zijn excuses aan voor die actie.

Schumacher zei dat zijn Haas na het incident niet meer '100 procent' voelde maar twijfelt of er zonder de aanvaring meer in had gezet in Turkije. 'Ik weet niet hoe erg het volgen van een andere auto was voor mijn banden. Natuurlijk zat ik lang achter Nikita (Mazepin, red.). Ik denk dat ik anders wat langer buiten had kunnen blijven. Dan was ik misschien iets sneller geweest", aldus de Haas-coureur.

Ook interessant:

Coronel: "Verstappen en Red Bull niet meer zo oppermachtig"

Tom Coronel bekijkt de titelkansen voor Max Verstappen en Red Bull nadat duidelijk werd dat Mercedes de betere partij was op Istanbul Park. "Die voorsprong zijn we kwijt", aldus de Nederlands coureur. Bekijk de volledige video.

Formule 1 GP Turkije 2021 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
x
Interview Schumacher leert van Verstappen: "Geweldige ervaring om tegen hem te racen"