Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Ralf Schumacher

Schumacher: "Bottas en Russell allebei schuldig aan crash"

Volgens Ralf Schumacher kon zowel Valtteri Bottas als George Russell als schuldige aangewezen worden bij de crash tijdens de Grand Prix van Emila-Romagna. De analist meent dat beide coureurs het niet helemaal handig hebben aangepakt.

Russell IMola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Williams

De Grand Prix van Emilia-Romagna hield voor Valtteri Bottas en George Russell vroegtijdig op nadat de Mercedes- en de Williams-coureur met elkaar in aanraking kwamen en hard van de baan af ketsten. Direct na het incident gaven zij elkaar nog de schuld van de crash, maar daags na de crash verontschuldigde Russell zich voor zijn heftige reactie en beschuldigende vinger richting Bottas.

Toch was dat volgens Ralf Schumacher niet helemaal nodig. De oud-Formule 1-coureur zegt in zijn column voor het Duitse Sky Sports F1 namelijk dat beide coureurs blaam treft. "Dit was ook de mening van de stewards, die geen straf uitdeelden", aldus Schumacher.

Volgens hem hadden Russell en Bottas het allebei anders aan moeten pakken. "Natuurlijk was het erg ambitieus van George om op dit punt een Mercedes in te halen met zijn Williams. Het was een groot risico, maar Valtteri moest gewoon verwachten dat er iemand zou komen", meent Schumacher.

"Russell zat achter hem - dat wist hij - en met de DRS open. Hij kan hem niet zomaar afschudden, want de baan is te smal voor twee auto's", vervolgt Schumacher. "Bottas schrok en trok zich terug, maar toen was het al te laat. Russell had gereageerd op zijn zenuwtrek, was naar rechts uitgeweken, kwam op het natte gras, spinde naar links en ruimde Bottas en zichzelf uit de weg."

Gelukkig was het fysiek gezien een crash zonder grote gevolgen, zag ook Schumacher tot zijn opluchting. "Het gebeurde allemaal op hoge snelheid en beide auto's werden volledig vernield, maar de coureurs bleven ongedeerd. Op de een of andere manier zijn we allemaal gewend geraakt aan een veilige Formule 1, maar toch moet je elke keer dankbaar zijn als twee coureurs na zo'n crash uit hun wrak klimmen. Zwaar geschokt, maar gelukkig wel op eigen kracht. De Halo speelde weer een goede rol toen Russells linkervoorband gevaarlijk dicht bij Bottas' hoofd kwam."

Ook interessant:

Is Hamilton de 'Guus Geluk' van de Formule 1? En wat betekent de elfde overwinning van Max Verstappen voor zijn titelkansen? Genoeg om over na te praten in de RacingNews365 F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Mental Theo.

Forbidden

Weddenschappen Valtteri Bottas

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Emilia-Romagna 2021 RN365 Nieuwsdossier

4 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking F1 zet streep door de vierde race van 2023