Sebastian Vettel

Schumacher: "Vettel kan vooraan terugkeren op F1-grid"

Ralf Schumacher sluit niet uit dat we Sebastian Vettel over één of over twee jaar al terugzien in de Formule 1. Als coureur nog wel en mogelijk zelfs vooraan op de grid.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Aston Martin

Sebastian Vettel kondigde het voorbije seizoen zijn afscheid van de Formule 1 aan. In Abu Dhabi reed hij zijn laatste Grand Prix, mits hij tenminste niet meer terugkeert. Maar juist dat ziet Ralf Schumacher nog wel gebeuren, zo schrijft hij in zijn column voor de Duitse tak van Sky Sports.

"Dat kan zeker niet worden uitgesloten. Je ziet mannen als Nico Hulkenberg en Fernando Alonso ook terugkeren", aldus de meervoudig Grand Prix-winnaar.

Is hij dan nog wel snel genoeg? "Er zijn meerdere factoren die maken of je snel bent. Eén daarvan is ervaring. Voor jonge coureurs duurt het even om op het niveau van bijvoorbeeld een Sebastian Vettel te komen. Dat maakt dat Vettel, juist vanwege zijn ervaring, zomaar over één of twee jaar terug kan keren en weer vooraan mee kan doen."

"Ik weet natuurlijk niet of het er werkelijk van gaat komen, maar misschien dat hij na één of twee jaar samen met de familie hernieuwde krachten heeft opgedaan om een comeback te maken."

Verstappen laat zien waarom Perez altijd in zijn schaduw zal staan

Max Verstappen won dominant de GP van Abu Dhabi, terwijl Sergio Perez niet opgewassen was tegen Ferrari. In de nieuwste F1-podcast vellen Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk hun oordeel over alle gebeurtenissen in Abu Dhabi.

Klik op onderstaande button om onze podcast op onze volledige site te beluisteren.

Luister podcast

Mis niets van het F1-seizoen 2023 en zet de F1-kalender eenvoudig op jouw smartphone of PC

Download nu de F1-kalender