Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Schumacher wil Mazepin uit de Formule 1 hebben

Wat voormalig Formule 1-coureur en de oom van Mick Schumacher, Ralf Schumacher betreft, gaat Nikita Mazepin liever vandaag dan morgen nog iets anders doen. Volgens 'Schumi II' hoort de Rus niet thuis in de Formule 1.

Nikita Mazepin is afgelopen seizoen één van de meest bekritiseerde Formule 1-coureurs geweest. Onder andere Ralf Schumacher, de oom van Mazepins teamgenoot Mick Schumacher, trok vaak fel van leer, en ook na het seizoen is hij niet milder gestemd. Wat hem betreft pakt de Haas F1-rijder vandaag nog zijn spullen. "Mazepin was zeker een goede coureur in de Formule 2, maar afgelopen seizoen is hij in zijn ontwikkeling de verkeerde kant op gegaan. Hij zou eigenlijk iets anders moeten gaan, hij heeft niet per se iets te zoeken in de Formule 1."

Mazepin houdt Schumacher op

In zekere zin kunnen de woorden van Ralf Schumacher gezien worden als een oproep aan Haas F1 om iemand anders in die auto te zitten. Dat gaat vanwege de financiële belangen die gepaard gaan met het vasthouden aan Mazepin nooit gebeuren, maar volgens Ralf zou dat gepaard gaan met de nodige voordelen voor Mick. "Het zou beter zijn als hij iemand naast zich heeft die hem kan helpen en die samen met het team vooruit kan brengen", vervolgt Schumacher, die niet uitsluit dat zijn neefje in 2022 zijn eerste WK-punten scoort: "Dat hangt af van wat voor auto Haas hem geeft. Vervolgens is het aan hem om er het goede uit te halen."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi