Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Ralf Schumacher

Schumacher wil Mazepin uit de Formule 1 hebben

Wat voormalig Formule 1-coureur en de oom van Mick Schumacher, Ralf Schumacher betreft, gaat Nikita Mazepin liever vandaag dan morgen nog iets anders doen. Volgens 'Schumi II' hoort de Rus niet thuis in de Formule 1.

Mazepin Schumacher Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Haas

Nikita Mazepin is afgelopen seizoen één van de meest bekritiseerde Formule 1-coureurs geweest. Onder andere Ralf Schumacher, de oom van Mazepins teamgenoot Mick Schumacher, trok vaak fel van leer, en ook na het seizoen is hij niet milder gestemd. Wat hem betreft pakt de Haas F1-rijder vandaag nog zijn spullen.

"Mazepin was zeker een goede coureur in de Formule 2, maar afgelopen seizoen is hij in zijn ontwikkeling de verkeerde kant op gegaan. Hij zou eigenlijk iets anders moeten gaan, hij heeft niet per se iets te zoeken in de Formule 1."

Mazepin houdt Schumacher op

In zekere zin kunnen de woorden van Ralf Schumacher gezien worden als een oproep aan Haas F1 om iemand anders in die auto te zitten. Dat gaat vanwege de financiële belangen die gepaard gaan met het vasthouden aan Mazepin nooit gebeuren, maar volgens Ralf zou dat gepaard gaan met de nodige voordelen voor Mick.

"Het zou beter zijn als hij iemand naast zich heeft die hem kan helpen en die samen met het team vooruit kan brengen", vervolgt Schumacher, die niet uitsluit dat zijn neefje in 2022 zijn eerste WK-punten scoort: "Dat hangt af van wat voor auto Haas hem geeft. Vervolgens is het aan hem om er het goede uit te halen."

Ook interessant:

Perfecte wereldkampioen Verstappen en Red Bull straffen Mercedes genadeloos af

Wat een race! Wat een einde! Max Verstappen is wereldkampioen Formule 1 2021! Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk vieren het en praten na over de knotsgekke GP van Abu Dhabi in de nieuwste RacingNews365-podcast!

20 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
EXCLUSIEF Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"