Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1

Schumacher woedend na dwaze actie Mazepin: "Wil hij ons vermoorden ofzo?"

De lijst met coureurs die even helemaal klaar waren met Nikita Mazepin wordt langer en langer. Na de trainingen voegde Max Verstappen zich bij die lijst aan coureurs en na de race was het teamgenoot Mick Schumacher die helemaal klaar was met de capriolen van de Rus.

Tijdens de allerlaatste ronde van de race, na de herstart, lag Mick Schumacher achter Nikita Mazepin. Op het laatste rechte stuk op weg naar de finishlijn had de Rus echter een lege batterij en naderde Schumacher met rasse schreden.

Het verschil in snelheid was relatief groot, maar toch zette Nikita Mazepin op het laatste moment een verdedigende actie in. Dat deed hij op het moment dat Schumacher al een stuurbeweging had gemaakt om naast de Rus te komen, waardoor Mazepin zijn teamgenoot met meer dan 300 kilometer per uur bijna sandwichte tussen hem en de muur.

Op het laatste moment stuurde Mazepin toch terug, maar niet voor Schumacher al kort op de rem had moeten trappen. De Duitser haalde uiteindelijk zijn teamgenoot in en pakte de dertiende plaats met 0,07 seconden, terwijl hij in frustratie zijn hand opstak naar de veelbesproken jongeman van Russische afkomst.

De adrenaline gierde door zijn lijf en op de teamradio liet hij zijn onvrede duidelijk merken. "Probeert hij ons te vermoorden ofzo?", riep hij woedend.

Na afloop liet Guenther Steiner weten dat het achter de schermen allemaal meteen was uitgesproken. "Er deed zich op het rechte stuk een situatie voor, maar dat is nu allemaal opgelost en de lucht is geklaard. Er was een misverstand, maar het is nu allemaal prima en we gaan weer verder."

Luister hieronder naar de woede-uitbarsting van Mick Schumacher.

16 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull