Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

Sebastian Vettel: 'P7 is geen ramp'

Sebastian Vettel begon aan de GP van Engeland met een voorsprong van twintig punten op Hamilton. In de kwalificatie moest hij al zijn meerdere erkennen in zijn aartsrivaal. Ook in de race kwam Vettel geen moment in de buurt van Hamilton. Zijn voorsprong op Hamilton is dan ook aardig geslonken.

Sebastian Vettel beleefde dankzij Max Verstappen een enerverend begin van zijn Grand Prix. Zijn start was minder goed waardoor de Nederlander direct zijn kans zag en P3 van de Duitser afpakte. Vettel probeerde dit vervolgens zo snel mogelijk goed te maken maar Verstappen verdedigde zijn positie met hand en tand. Ook bij een tweede poging van Vettel hield de Red Bull coureur stand.

Hij kwam vervolgens vast te zitten achter Verstappen en kon het tempo van de mannen vooraan niet bijbenen. Na afloop gaf Vettel zijn visie op de GP van Engeland aan Sky Sports F1.

"Ik verloor nogal wat tijd achter Verstappen. Hiervan kon Bottas optimaal profiteren. Het was al met een lastige middag maar we hebben er alles aan gedaan."

Zowel Vettel als Raikkonen kregen in de slotfase van de GP van Engeland een lekke band. Volgens de viervoudig wereldkampioen kwam dat niet doordat hij een langere tweede stint moest rijden op zijn softs.

"Volgens mij is niemand hier schuldig aan. Op het moment dat we de keuze maakten, voelde het goed. Achteraf is het dan ook altijd makkelijk praten."

Door zijn lekke band zag hij het podium aan zijn neus voorbij gaan. De Duitser kwam uiteindelijk als zevende over de streep en verloor daarmee kostbare punten in het klassement. Zijn voorsprong op Hamilton bedraagt nu nog maar één punt. Het gaat Vettel echter te ver om te spreken van een 'ramp'.

"Het had zeker beter gekund maar een ramp is het niet. Onze auto voelde goed aan, vooral in de bochten. Ook de balans was de hele race goed."

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Sebastian Vettel

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet
RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
RN365 F1-podcast Ruwe diamant Verstappen blijft groeien en verbazen