Sebastian Vettel: 'P7 is geen ramp'

16 jul. 2017 16:53 Wanda Bisschop 0 reacties
Sebastian Vettel begon aan de GP van Engeland met een voorsprong van twintig punten op Hamilton. In de kwalificatie moest hij al zijn meerdere erkennen in zijn aartsrivaal. Ook in de race kwam Vettel geen moment in de buurt van Hamilton. Zijn voorsprong op Hamilton is dan ook aardig geslonken.

Sebastian Vettel ziet Hamilton naderen tot op één punt

Sebastian Vettel beleefde dankzij Max Verstappen een enerverend begin van zijn Grand Prix. Zijn start was minder goed waardoor de Nederlander direct zijn kans zag en P3 van de Duitser afpakte. Vettel probeerde dit vervolgens zo snel mogelijk goed te maken maar Verstappen verdedigde zijn positie met hand en tand. Ook bij een tweede poging van Vettel hield de Red Bull coureur stand.

Hij kwam vervolgens vast te zitten achter Verstappen en kon het tempo van de mannen vooraan niet bijbenen. Na afloop gaf Vettel zijn visie op de GP van Engeland aan Sky Sports F1.

"Ik verloor nogal wat tijd achter Verstappen. Hiervan kon Bottas optimaal profiteren. Het was al met een lastige middag maar we hebben er alles aan gedaan."

Zowel Vettel als Raikkonen kregen in de slotfase van de GP van Engeland een lekke band. Volgens de viervoudig wereldkampioen kwam dat niet doordat hij een langere tweede stint moest rijden op zijn softs.

"Volgens mij is niemand hier schuldig aan. Op het moment dat we de keuze maakten, voelde het goed. Achteraf is het dan ook altijd makkelijk praten."

Door zijn lekke band zag hij het podium aan zijn neus voorbij gaan. De Duitser kwam uiteindelijk als zevende over de streep en verloor daarmee kostbare punten in het klassement. Zijn voorsprong op Hamilton bedraagt nu nog maar één punt. Het gaat Vettel echter te ver om te spreken van een 'ramp'.

"Het had zeker beter gekund maar een ramp is het niet. Onze auto voelde goed aan, vooral in de bochten. Ook de balans was de hele race goed."

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen