Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Slecht nieuws Honda brengt Verstappen dichter bij gridstraf

De motorsituatie van Max Verstappen begint aan de vooravond van de elfde ronde van het wereldkampioenschap Formule 1, de Grand Prix van Oostenrijk, nijpend te worden. Slecht nieuws van Honda helpt daar niet bij. Integendeel zelfs.

SI202406220449 hires jpeg 24bit rgb
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Elke Formule 1-coureur mag dit seizoen straffeloos vier nieuwe verbrandingsmotoren aanspreken. Max Verstappen heeft alle vier zijn motoren al een keer gebruikt. De motor echter die in Canada onder de motorkap van de Red Bull werd geschroefd, raakte al snel beschadigd.

Onderzoek door Honda op het hoofdkwartier in Sakura moest uitwijzen of de motor nog te redden viel, maar naar verluidt heeft men vanuit Japan te verstaan gekregen dat dat niet het geval is. Voor Verstappen resteren in zijn poule nu drie motoren, waarvan de meest verse voor het eerst in Barcelona werd aangesproken en dus relatief nieuw is. De overige twee motoren gingen al heel wat GP's langer mee.

Mocht Verstappen wisselen naar wéér een nieuwe verbrandingsmotor, dan volgt onherroepelijk een gridstraf van tien plaatsen. Voor elk nieuw motoronderdeel dat je aanspreekt geldt de eerste keer een straf van 10 plaatsen, elk daaropvolgend 'vergrijp' levert een coureur een gridstraf van 5 plaatsen op.

Dat er op enig moment een gridstraf gaat komen voor Verstappen lijkt met de huidige situatie welhaast onafwendbaar en dus is het aan Red Bull om dat moment tactisch te kiezen. Normaliter wil je dat doen op een circuit waar inhalen goed mogelijk is, omdat je zo de verloren gridplaatsen makkelijker goed kunt maken. Verstappen baarde zo al ooit opzien door op Spa-Francorchamps ondanks een forse gridstraf tóch te winnen.

Unibet heeft een super stunt! Win 30x jouw inzet bij een zege van jouw favoriete coureur in Hongarije. Wordt het Max, Lando, Lewis of toch George of Oscar?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na degelijke tweede training voor Verstappen in Hongarije