Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

'Spa-Francorchamps blijft langer op Formule 1-kalender'

Het circuit van Spa-Francorchamps zal de komende jaren de thuisbasis blijven voor de Formule 1 in België. Het circuit heeft nu ook een contract voor 2025 te pakken.

Parkeren-Formule-1-F1-Spa-Franchorchamps-2023-RacingNews365
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De Formule 1-fans kunnen ook in 2025 afreizen naar het iconische circuit van Spa-Francorchamps: de Grand Prix van België heeft een contractverlenging gekregen tot en met het seizoen van '25", meldt HLN. Een plek op de F1-kalender is de afgelopen jaren zeker niet makkelijk te verkrijgen of vast te houden, ook gezien de grote interesse in het hosten van een Grand Prix.

Lang was het dan ook de vraag of er wel een verlenging komt voor de GP van België, mede doordat andere (vermogende) landen meer bieden voor het hosten van een race. Menig autosportliefhebber hoopt echter dat het circuit, bekend van de bekende Eau Rouge/Raidillon bochten, niet verdwijnt uit de Formule 1. Daarnaast is het circuit makkelijk bereikbaar voor Nederlandse fans.

Die Nederlandse fans kunnen overigens natuurlijk ook naar Zandvoort de komende jaren, want ook dat circuit heeft een contract tot en met 2025. Er werd over een eventuele roulatie tussen Spa-Francorchamps en Zandvoort gesproken, maar dit zou afgaande op de contracten pas vanaf 2026 zijn. In dat geval zouden de circuits om het jaar een Grand Prix kunnen hosten.

Wat vind jij van het nieuws over Spa-Francorchamps? Laat het weten in onderstaande poll!

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko schrikt van vorm Red Bull: "Als Verstappen dat niet lukt, is er iets goed mis"