Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Mercedes

Steenrijke Mazepin stapt in Mercedes tijdens Barcelona-test

De 20-jarige Nikita Mazepin mag tijdens de in-season test op het Circuit de Barcelona-Catalunya zijn opwachting maken voor Mercedes. De Russische Formule 2-coureur is door de renstal die afgelopen weekend haar vijfde achtereenvolgende dubbelzege in de Formule 1 boekte aangesteld als jonge rijder die de test-honneurs waar moet nemen.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © FIA Formula 2

Nikita Mazepin is het volgende rijkeluiszoontje dat de stap naar de Formule 1 moet gaan zetten. Diens vader Dmitry Mazepin is een in Oost-Europa bekende zakenman, die een fortuin vergaarde met handel in meststoffen.

Aangezien Mazepin junior nog niet voldoende punten heeft gescoord om een superlicentie aan te vragen, kan hij niets anders doen dan testkilometers maken. Mercedes was verplicht om een 'jonge rijder' tijdens één van de twee testdagen in te zetten, omdat het team tijdens de voorgaande in-season test (in Bahrein) slechts in één van de twee dagen een 'onervaren' rijder achter het stuur liet.

In het reglementenboekje van de Formule 1 staat dat de teams in twee van de vier in-season testdagen een rijder in moeten zetten die niet meer dan twee Grand Prix-starts achter zijn naam heeft staan. Zodoende kon Mercedes in Bahrein nog beschikken over George Russell, die op dat moment precies dat aantal starts kon overleggen. Inmiddels staat de teller van de Britse testcoureur van Mercedes, die zijn races rijdt voor Williams, op vijf starts en zodoende is hij dus niet meer beschikbaar.

Mazepin reed al vaker met Formule 1-wagens rond: in het verleden testte hij meermaals voor het Force India-team, dat tegenwoordig door het leven gaat als Racing Point.

0 reacties

    Breaking Zo werkt een crashtest in de Formule 1