Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Guenther Steiner

Steiner in de verdediging: "Zonder mij had het team niet meer bestaan in 2020"

Het vertrek van Guenther Steiner als teambaas van Haas kwam toch wel als een verrassing. De Italiaan legt uit wat er volgens hem nodig was om Haas weer vooruit te helpen en vertelt dat hij zijn bekendheid niet als probleem zag.

Steiner Haas Britain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Guenther Steiner is na tien jaar trouwe dienst vertrokken bij Haas. Eigenaar Gene Haas besloot het aflopende contract niet te verlengen en Ayao Komatsu te promoveren tot teambaas. Steiner kreeg het nieuws tussen kerst en oud en nieuw te horen, waarna iedereen zich afvroeg waar het toch fout is gegaan. De Italiaan wil er niet te veel over kwijt, maar stelt bij Sky Sports wel dat hij bepaalde zaken opmerkte. De belangrijkste? Investeringen rond de budget cap.

"Het is een eerlijke beoordeling om te zeggen dat heel veel teams in de infrastructuur hebben geïnvesteerd toen de budget cap werd geïntroduceerd", vertelt Steiner. "Dat gaat niet om geld spenderen, het is een investering om de budget cap zo goed mogelijk te gebruiken. Zo kan je geld gebruiken om de auto sneller te maken. Sommige mensen begonnen gelijk in 2020 en 2021 en anderen vanaf afgelopen jaar, maar iedereen doet het. Het was één van de dingen waarbij ik naar de anderen keek en suggesties deed."

Maar maakte Steiner zich dan ook echt zorgen? "Ik kan daar niet op reageren, want ik ben er niet meer bij in de fabriek."

"Zonder mij had het team niet meer bestaan in 2020"

Vond Steiner, die het team toch grotendeels opbouwde, het korte bedankje in het statement te weinig? "Zonder mij had het team niet meer bestaan in 2020, maar Gene is de eigenaar van het team. Uiteindelijk kan hij doen wat hij wil. Ik kan hem ergens van betichten, maar daar bereik ik niets mee. Het is zijn beslissing."

Steiner verwierf veel aandacht door zijn uitspraken in de Netflix-serie Drive to Survive. De Italiaan heeft dat nooit als probleem gezien. "Als ik er nu op terugkijk, kan het wel zo zijn geweest. Toch leverde mijn bekendheid het team veel aandacht en goede sponsoren op, zoals Moneygram. Zij vonden dat tof en konden het gebruiken. Er zijn altijd positieve en negatieve aspecten, dus misschien bracht iemand de negatieve kant op. Dit zijn dingen die je niet altijd kan plannen, want ik was er echt niet om op zoek te gaan naar bekendheid. Het overkwam me. Ik stond op om te werken, niet om een bekend persoon te worden."

Mis geen seconde van het nieuwe F1-seizoen! Zet met een druk op de knop de F1-kalender in jouw telefoon.

Download nu de F1-kalender
Forbidden

Weddenschappen Haas

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

10 reacties

Viaplay
x
LIVE Reacties na verwoestende testdag Verstappen in Bahrein