Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Steiner: "Norris een 'geluksvogel' na gekke fout in Singapore"

Lando Norris won de GP van Singapore en leek wel een engeltje op zijn schouder te hebben. Hij raakte meerdere keren de muur, maar hij kwam ongeschonden als eerste over de finish.

Norris Singapore race
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lando Norris is door voormalig Haas-teambaas Guenther Steiner bestempeld als 'geluksvogel' nadat hij tijdens de Grand Prix van Singapore meerdere keren de muur raakte, maar desondanks wel als winnaar over de streep kwam. Norris liep door het raken van de muur slechts zeer lichte schade op aan de voorvleugel. Met zijn zege verkleinde Norris de voorsprong van Max Verstappen in het F1-coureurskampioenschap tot 52 punten. 

Steiner benadrukt hoeveel geluk de titelkandidaat had door erop te wijzen dat bijvoorbeeld Kevin Magnussen een lekke band opliep na zijn eerste botsing met de muur aan de buitenkant van bocht 5. "Ik zou kunnen zeggen dat hij de race misschien aan het managen was", zegt Steiner in de Red Flags-podcast. "Verloor hij zijn concentratie? Probeerde hij iets te doen? Ik weet het niet, maar het is vreemd. En zoals ik al zei, het was niet één keer, hij had een paar keer geluk. Kijk naar Magnussen, hij heeft het één keer gedaan en kreeg een lekke band. De ander leidt de race met een halve minuut, raakt drie keer de muur, krijgt niets, gaat gewoon door. Dus dat zegt veel over hoe het leven je soms behandelt."

De fouten van Norris waren volgens Steiner niet te wijten aan een gebrek aan concentratie, maar meer aan het feit dat de 24-jarige probeerde perfect te zijn. "Ik denk dat hij misschien niet gefocust was, en ik speculeer maar wat," voegt Steiner eraan toe. "Als je leiding hebt, denk je gewoon aan andere dingen in plaats van aan 'oké, ik heb niets te verliezen'. En je probeert perfect te zijn en dan maak je van die kleine foutjes. Maar het liep allemaal goed af voor hem, dus hij heeft geluk gehad."

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull op de weg terug? Verstappen met goed Red Bull-nieuws richting de VS