Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Guenther Steiner

Steiner voor het eerst aan het woord na vertrek: "Haas-contract niet vernieuwd"

Guenther Steiner is niet langer de teambaas van Haas. De Italiaan moest na tien jaar vertrekken en legt voor het eerst haarfijn uit hoe hij dat nieuws ontving.

Steiner
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Eerder deze week werd bekend dat Guenther Steiner per direct was vertrokken als teambaas van Haas. 2023 was een slecht jaar voor het Amerikaanse team. Haas eindigde voor de tweede keer in drie jaar als laatste in het constructeurskampioenschap en de eigenaar Gene Haas vond het tijd voor verandering. Steiner moest plaatsmaken voor Ayao Komatsu, die werd gepromoveerd tot teambaas.

Steiner speelde een belangrijke rol bij de opbouw van Haas. De Italiaan begon in 2014 aan die taak en zorgde er zo mede voor dat Haas er goed voor stond tijdens het debuut in 2016. Sterker nog, Haas eindigde als zesde en zou in 2018 zelfs de vijfde plaats bemachtigen bij de constructeurs. Steiners periode eindigt nu en de Italiaan legt op de beurs Autosport International, waar RacingNews365 aanwezig was, uit dat zijn aflopende contract niet werd verlengd.

"Tussen Kerst en Oud & Nieuw kreeg ik het nieuws te horen", vertelt Steiner. "Gene belde me en vertelde me dat hij het contract niet wilde vernieuwen. Dat was het. Ik weet niet of het een verrassing was, het is altijd een kleine verrassing, maar uiteindelijk is hij de eigenaar van het team. Hij mag doen wat hij wil en het is zijn beslissing."

Wat Steiner nu gaat doen? "Op dit moment wil ik gewoon een beetje chillen. Het waren tien zware jaren en ik heb nog genoeg te doen. Er valt thuis veel op te ruimen. Het is ook goed om bij het gezin te zijn. Mijn dochter is veertien jaar oud en stelt hoge eisen. Het is lastiger om dat onder te controle te houden, dus ik ga dit nog wel een paar maanden zo doen."

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'