Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2020

Storm van kritiek op Formule 1-organisatie na GP Australië debacle

De zon komt alweer bijna op in Melbourne, waar dit weekend de Grand Prix van Australië gepland staat - of beter gezegd stond? De Formule 1-organisatie slaat dezer dagen een modderfiguur.

Het Coronavirus houdt de Formule 1 in zijn greep en zo ook de Grand Prix van Australië. Nog voordat er massaal afgereisd werd naar Melbourne overheerste de twijfel of de race wel door moest gaan. Onze eigen journalist was ruim voor het sluiten vanuit Italië al afgereisd, maar de teams van Ferrari en Alfa Tauri konden hun laatste mensen nog snel via Milaan naar de bestemming van de eerste race vliegen.

Daar aangekomen werd al snel duidelijk dat de Formule 1 niet gewenst was. De sfeer in Australië was gespannen en de lokale bevolking stond overwegend negatief tegenover de komst het F1-circus. Ondertussen liet de F1-organisatie niets van zich horen. Toen eerder deze week de eerste medewerkers van F1-teams in quarantaine werden geplaatst, bleef de organisatie ijzig kalm.

Zelfs op de donderdag, de mediadag op het circuit, wilde de organisatie nog niets loslaten. De race moest en zou doorgaan! Lewis Hamilton sprak zich zeer nadrukkelijk kritisch uit over het optreden, of gebrek daarvan, van de F1-organisatie. Wereldwijd werden alle sportevenementen geschrapt en zelfs de legendarische NBA werd stilgelegd.

De F1-organisatie hulde zich in stilzwijgen en zelfs toen een McLaren-medewerker positief werd getest op Corona en het team zich terugtrok voor de race bleef het stil. De wereld sprak dan ook schande over het optreden van Chase Carey en zijn partners. Er werd, of wordt, zelfs gepoogd om de race toch door te laten gaan - men was er immers toch en slechts één besmet teamlid, wat kan er misgaan? Een rare manier van denken voor een evenement dat 250.000 tot 300.000 racefans moet huisvesten.

En nu, 05:00 lokale tijd, is er nog altijd geen officieel bericht of de Grand Prix doorgaat. Ja, er zijn berichten op diverse sites dat de race niet doorgaat. Het is nog slechts een verwachting, gebaseerd op 'bronnen', maar dat 'bronnen' niet altijd betrouwbaar zijn leerde Sky Sports dat vol trots meldde dat de Grand Prix door zou gaan.

Over enkele uren gaan de hekken van Albert Park open, althans, mits er dan nog altijd geen duidelijkheid is omtrent het evenement en het evenement op onverklaarbare wijze toch doorgaat. Hoe het weekend ook gaat verlopen, de Formule 1 slaat een hele dikke flater. En die race? Dat lijkt nog slechts bijzaak te zijn voor velen.

Praat mee!

Viaplay
x
Sainz F1-team bevestigt verregaande interesse