Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Lance Stroll

Stroll: "Ik verdiende dezelfde zware straf als Vettel"

Lance Stroll is van mening dat hij na zijn incident met Pierre Gasly ook een stop-and-go penalty had moeten krijgen, net zoals Sebastian Vettel dat voor hetzelfde vergrijp had gekregen.

Stroll race monza
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Racing Point

In de beginfase van de Italiaanse Grand Prix ging Sebastian Vettel in de Variante Ascari-bochtencombinatie compleet in de fout. Hij spinde en kwam op de rand van de baan stil te staan. De Duitser besloot vol risico terug de baan op te rijden, waar hij in het pad van Lance Stroll terecht kwam.

De Racing Point-coureur kon Vettel niet meer ontwijken en werd door hem de rondte in getikt. Ook Stroll eindigde naast de baan en kwam op een vergelijkbare gevaarlijke manier terug de baan op. In zijn geval was het Pierre Gasly die een ontwijkende manoeuvre moest maken en bijna in de muur belandde.

Sebastian Vettel werd bestraft met een stop-and-go penalty en moest tien seconden stil staan in de pitsstraat, terwijl Stroll met 'slechts' een drive-through penalty weg kwam. Daar was hij het echter niet mee eens. Volgens hem had hij een zwaardere straf verdiend, zo vertelde hij direct na de race aan RacingNews365.

"Sebastian kwam op agressieve wijze terug op de baan. Ik probeerde zo voorzichtig mogelijk te zijn, maar hij blokkeerde letterlijk het hele circuit. Hij toucheerde mijn achterwiel, waardoor ik spinde. Ik kon daarna niet fatsoenlijk zien welke bolides er aan kwamen, dus ik ging gewoon terug de baan op."

"Daardoor ontstond een vergelijkbare gevaarlijke situatie als daarvoor met Vettel. Het is best oneerlijk dat ik daar de dupe van was, maar het is ook oneerlijk dat Sebastian een zwaardere straf heeft gekregen dan ik, want mijn actie was ook gewoon gevaarlijk. Maar goed, soms is de motorsport gewoon oneerlijk", aldus Stroll.

Met medewerking van Joe van Burik.

Forbidden

Weddenschappen Lance Stroll

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Italië 2019 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA accepteert inschrijving nieuw Formule 1-team