Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Red Bull Racing

Stroll aast op overname Aston Martin, Red Bull mogelijk de dupe

Lawrence Stroll, de vader van Formule 1-coureur Lance Stroll, zou naar verluidt een bod aan het voorbereiden zijn op autofabrikant Aston Martin, dat momenteel de titelsponsor is van het Red Bull-team.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Lawrence Stroll, de vader van Racing Point-coureur Lance Stroll heeft een geschat vermogen van ruim twee miljard Engelse pond en bezit onder andere een indrukwekkende autoverzameling. Een deel van dat bizarre vermogen wil hij mogelijk in autofabrikant Aston Martin investeren.

Samen met een consortium met andere rijke ondernemers wil Stroll senior een bod doen om zo grootaandeelhouder van de Britse automaker te worden. De Canadees zou daarmee willen profiteren van de tegenvallende verkopen van Aston Martin, waardoor de aandelen momenteel relatief laag in prijs zijn.

Aston Martin zelf wil geen uitspraken doen over de situatie, aangezien het een beursgenoteerd bedrijf is, dat geen beursgevoelige informatie mag prijsgeven. Mocht de Canadese miljardair daadwerkelijk een meerderheidsaandeel krijgen in Aston Martin, dan is het mogelijk dat de samenwerking tussen Red Bull en Aston Martin ten einde komt en de autofabrikant verder in de Formule 1 gaat in samenwerking met het Racing Point-team.

Houdt de FIA de hand boven het hoofd van Ferrari? Hoor daarover meer in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, met F1-journalisten Ruud Dimmers, Jan van der Burgt en gastheer Jeroen van Inkel.

28 reacties