"Superhelden bestaan niet in F1, ook Verstappen maakt fouten"

Nicolas Todt, manager van meerdere Formule 1-coureurs, vindt het goed dat coureurs niet meer op zijn 'Verstappens' op extreem jonge leeftijd in de Fomrule 1 kunnen debuteren, maar weet ook dat je fouten er nooit helemaal uit haalt: "Superhelden bestaan niet in de Formule 1."

Nicolas Todt behartigde op enige moment de belangen van coureurs als Felipe Massa en Jules Bianchi en vandaag de dag staat hij Charles Leclerc en Daniil Kvyat met raad en daad bij. De Fransman vindt het een goede zaak dat rijders anno 2019 niet meer op extreem jonge leeftijd kunnen debuteren door de minimumleeftijd van achttien jaar en het licentiesysteem. Leclerc en Mick Schumacher zijn in zijn ogen voorbeelden van jonge rijders die vruchten plukken van die regels.

"Met Charles hadden we zelfs nog een jaar eerder in de Formule 1 kunnen debuteren, maar we hadden geen haast. Sommigen hebben zo'n haast om de Formule 1 te halen, maar met Charles wilden we er voor zorgen dat hij er zeker klaar voor was", zo wordt Todt geciteerd door Speedweek.

"Mick Schumacher laat bijvoorbeeld ook zien hoe je naar een Formule 1-debuut toe kunt werken. Die heeft nooit gedacht 'het is nu of nooit'. Hij weet dat hij nog veel te leren heeft en dat hij nog altijd erg jong is. Hij begrijpt dat de Formule 1 halen niet het ultieme doel is, hij begrijpt dat langdurig in de Formule 1 blijven het doel is."

Todt wil echter niet beweren dat een lange(re) aanloop naar de Formule 1 garantie is voor succes: "Iedereen maakt alsnog fouten, ook iemand als Max Verstappen. Superhelden bestaan niet in de Formule 1 en in het dagelijks leven. Succes is nooit gegarandeerd, er zijn veel factoren die daarin een rol spelen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen