Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Superieure Verstappen verrast zelfs Marko: "Dit hebben we nog nooit gezien"

Max Verstappen is op dit moment de beste coureur in de Formule 1. Helmut Marko blijft zich verbazen over de kunsten van zijn stercoureur, ook na afgelopen weekend was dat weer het geval.

Met een voorsprong van ruim 20 seconden op Lewis Hamilton was het Max Verstappen die de GP van Spanje wist te winnen. Helmut Marko snelde zich daarna meteen naar het vliegveld om naar huis te gaan en keek niet eens meer toe hoe de Nederlander zijn champagne ontkurkte.

Eenmaal terug thuis nam hij de tijd om de Oostenrijkse pers te woord te staan. Ze vroegen hem natuurlijk naar die dominante race van Verstappen. Hij speelde met de concurrentie, niet Dr. Marko? "Je zag hoe Max aan het einde van de race de snelste ronde neerzette op oude banden..."

"Hij is, zoals ze zeggen, van een andere planeet. Hij heeft een superioriteit bereikt die we nog nooit hebben gezien", aldus de Red Bull-adviseur.

100 zeges

Na de zege van Verstappen op het Circuit de Barcelona-Catalunya staat Red Bull op het randje van een prachtige mijlpaal. Het was namelijk de 99e zege van het team uit Milton Keynes.

En dat kunnen er dit jaar zomaar 114 worden, als Red Bull elke race wint. Volgens Marko kan het. "Het is mogelijk. Als Max problemen heeft, dan zou Checo bij kunnen springen - mits hij in vorm is..."

"Maar laten we voor nu alsjeblieft onze 100e race winnen in Canada en met die zege op zak naar ons thuiscircuit in Oostenrijk afreizen."

Ook interessant:

Verstappen degradeert concurrentie tot veldvulling

Natuurlijk, het was een onemanshow van Verstappen, maar dat betekent niet dat er niks te bespreken valt over bijvoorbeeld Ferrari en Mercedes. Integendeel! Coronel, Dimmers en Mosterdijk doen het volop!

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi