Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Andreas Seidl

F1-Teambaas geeft oordeel over vervangers van Masi

Andreas Seidl spreekt zich uit over de impact van de nieuwe wedstrijdleiders Niels Wittich en Eduardo Freitas na de eerste vijf Formule 1-races van het seizoen.

Andreas Seidl
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

Na een controversieel einde van het Formule 1-seizoen in 2021 koos de FIA ervoor om Michael Masi als wedstrijdleider te ontslaan. Niels Wittich en Eduardo Freitas zijn de vervangende wedstrijdleiders voor dit seizoen.

Hoewel het paar oorspronkelijk de taken zou verdelen waarbij ze om de drie races de leiding rouleren, heeft Wittich tot dusver de leiding gevoerd in alle races. Intussen was Freitas zijn sidekick als hij niet aanwezig hoefde te zijn bij races van World Endurance Championship (WEC).

In de loop der tijd heeft Wittich verschillende zaken aan de kaak gesteld, waaronder een strikte regelgeving rond track limits en het verduidelijken van de correcte positie van de auto's bij safety car-herstarts.

Ariel looft logische aanpak

De teambaas van McLaren, Andreas Seidl, is van mening dat Wittich en Freitas een 'zeer goede start' hebben gemaakt als nieuwe wedstrijdleiders van de Formule 1. Hij verwelkomt daarbij de 'vanzelfsprekende' aanpak die is toegepast door het duo.

"Ik wil geen vergelijking gaan maken met het verleden, want vanuit ons standpunt waren we heel tevreden met de wisselwerking en met de werkrelatie die we hadden met de vorige wedstrijdleiding van de FIA", begint Seidl, in gesprek met de media, waaronder RacingNews365.

"Maar vanuit mijn oogpunt is de opstelling met Niels en Eduardo heel goed van start gegaan in dit nieuwe tijdperk van de Formule 1. Daarnaast is Niels ook heel direct als het gaat om het handhaven van de regels. Hij is recht door zee als het gaat om het overbrengen van wat hij verwacht en daar houd ik persoonlijk van."

Seidl vervolgt: "Tegelijkertijd is hij altijd beschikbaar voor een dialoog en ook voor als je denkt dat dingen heroverwogen moeten worden. Als ik nu kijk hoe deze eerste races zijn verlopen, denk ik dat we goed zitten (met de wedstrijdleiders, red.)."

Ook interessant:

Ferrari én Red Bull pakken in Spanje allebei uit met updates. Het maakt dat we het beste van Red Bull en Max Verstappen nog niet hebben gezien, maar dat kan evengoed voor Ferrari en Charles Leclerc gelden. Wat zegt het podcast-panel?

Luister nu de podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk.

8 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Geen grote updates meer voor Verstappen en Perez