Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Andreas Seidl

F1-Teambaas geeft oordeel over vervangers van Masi

Andreas Seidl spreekt zich uit over de impact van de nieuwe wedstrijdleiders Niels Wittich en Eduardo Freitas na de eerste vijf Formule 1-races van het seizoen.

Andreas Seidl
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

Na een controversieel einde van het Formule 1-seizoen in 2021 koos de FIA ervoor om Michael Masi als wedstrijdleider te ontslaan. Niels Wittich en Eduardo Freitas zijn de vervangende wedstrijdleiders voor dit seizoen.

Hoewel het paar oorspronkelijk de taken zou verdelen waarbij ze om de drie races de leiding rouleren, heeft Wittich tot dusver de leiding gevoerd in alle races. Intussen was Freitas zijn sidekick als hij niet aanwezig hoefde te zijn bij races van World Endurance Championship (WEC).

In de loop der tijd heeft Wittich verschillende zaken aan de kaak gesteld, waaronder een strikte regelgeving rond track limits en het verduidelijken van de correcte positie van de auto's bij safety car-herstarts.

Ariel looft logische aanpak

De teambaas van McLaren, Andreas Seidl, is van mening dat Wittich en Freitas een 'zeer goede start' hebben gemaakt als nieuwe wedstrijdleiders van de Formule 1. Hij verwelkomt daarbij de 'vanzelfsprekende' aanpak die is toegepast door het duo.

"Ik wil geen vergelijking gaan maken met het verleden, want vanuit ons standpunt waren we heel tevreden met de wisselwerking en met de werkrelatie die we hadden met de vorige wedstrijdleiding van de FIA", begint Seidl, in gesprek met de media, waaronder RacingNews365.

"Maar vanuit mijn oogpunt is de opstelling met Niels en Eduardo heel goed van start gegaan in dit nieuwe tijdperk van de Formule 1. Daarnaast is Niels ook heel direct als het gaat om het handhaven van de regels. Hij is recht door zee als het gaat om het overbrengen van wat hij verwacht en daar houd ik persoonlijk van."

Seidl vervolgt: "Tegelijkertijd is hij altijd beschikbaar voor een dialoog en ook voor als je denkt dat dingen heroverwogen moeten worden. Als ik nu kijk hoe deze eerste races zijn verlopen, denk ik dat we goed zitten (met de wedstrijdleiders, red.)."

Ook interessant:

Ferrari én Red Bull pakken in Spanje allebei uit met updates. Het maakt dat we het beste van Red Bull en Max Verstappen nog niet hebben gezien, maar dat kan evengoed voor Ferrari en Charles Leclerc gelden. Wat zegt het podcast-panel?

Luister nu de podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk.

Max Verstappen zag zijn imposante zegereeks doorbroken worden vorige week, maar slaat hij direct terug tijdens de GP van Japan? De Nederlander is wederom de grote favoriet! Zet dit weekend € 10 in en ontvang maar liefst € 50 aan free bets bij Unibet !

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Claim nu jouw free bets
Forbidden

Weddenschappen McLaren

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

2 reacties

Viaplay

Unibet
x
Analyse Verstappen is werkelijk helemaal terug, grote verrassing vanuit het achterveld?