Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

F1-teambaas met beide benen op de grond na teleurstellend resultaat

Na een podium voor Lando Norris in Imola moest McLaren een wat moeizamer weekend in Miami doorstaan. Teambaas Andreas Seidl legt uit wat de redenen zijn achter deze plotselinge ommekeer.

McLaren-teambaas Andreas Seidl laat weten dat het niveau van de prestaties tijdens de Grand Prix van Miami een 'reality check' was voor het team. Na een moeizame start in de eerste race van het seizoen in Bahrein leek McLaren zich in de daaropvolgende races te verbeteren. McLaren-coureurs Lando Norris en Daniel Ricciardo scoorden beide punten in Australië. Norris wist in de daaropvolgende race in Imola zelfs een podium te scoren. Maar twee weken later in Miami leek McLaren het een stuk zwaarder te hebben. Norris kon niet finishen na een crash met Pierre Gasly en Ricciardo finishte als dertiende, waardoor het team geen punten mee naar huis wist te nemen.

Seidl kijkt terug op een teleurstellend weekend voor McLaren

Seidl denkt dat de goede resultaten van McLaren in Melbourne en Imola wellicht te maken had met het circuit en de temperatuur. Volgens de teambaas brachten de resultaten van McLaren in Miami het team een ietwat realistischer beeld. "We hadden niet de snelheid die we hadden tijdens de vorige twee raceweekenden", laat Seidl weten aan de media, waaronder RacingNews365. "Het was een reality check voor wat betreft onze positie. De prestaties leken wat meer op wat we zagen in Bahrein, maar ook in Djedda." Met Norris en Ricciardo op P8 en P14 op de grid, verwachtte Seidl dat er misschien om een paar punten zou kunnen worden gevochten gezien de hogere snelheid van sommige rivalen. "Toen we de race ingingen, wisten we dat er een kans was om te vechten voor een paar punten, omdat Mercedes en Bottas sneller waren", legt Seidl uit. "Maar helaas hebben we gewoon niet alles eruitgehaald."

Het incident van Norris liet de kans op punten verdwijnen

Ondanks de moeilijkheden van het team in Miami, denkt Seidl dat Norris het potentieel had om punten te scoren als hij niet in botsing was gekomen met Gasly. "We hebben nul punten gescoord, wat natuurlijk teleurstellend is", voegde de teambaas toe. "Ik denk dat Lando nog steeds in een positie was om punten te scoren, omdat we voor de strategie kozen om laat te stoppen en we uiteindelijk een voordeel hadden op de harde band. Ik denk dat we nog steeds in staat waren om punten te scoren, één of twee, maar helaas nam het race-incident alle kansen weg." Ook al scoorde McLaren in Miami geen punten, het team blijft vierde in het constructeurskampioenschap, waarbij rivaal Alfa Romeo 15 punten achter staat.

Viaplay
x
Norris Neemt het op voor Verstappen: "Dan ben je dom"