Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Williams

Teleurgestelde Claire Williams ziet lichtpuntje: "Grote teams begrijpen onze problemen"

Het Formule 1-team van Williams zit in de hoek waar de klappen vallen, maar desondanks blijft teambaas Claire Williams positief. Ze keek bijzonder uit naar de nieuwe regels voor 2021, die echter uitgesteld zijn. Daarentegen ontvangt ze wel meer steun vanuit de grote teams in de Formule 1.

Russell Aero racks
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Williams

Overleven, dat woord staat centraal bij het F1-team van Williams. Het financieel en sportief geplaagde team hoopt zich door de crisis heen te knokken. Daarvoor heeft het wel de steun nodig van de andere teams.

Claire Williams baalt dat de nieuwe regels voor 2021 een jaar uitgesteld worden, want deze nieuwe regels zouden haar team weer de kans geven om de weg omhoog in te slaan. "We weten allemaal hoe lastig het is om terrein te winnen binnen onze sport, dat is bijzonder moeilijk. Het is erg teleurstellend dat de nieuwe regels zijn uitgesteld. Ik keek hier erg naar uit, want het zou zorgen voor een geweldige toekomst voor alle teams in de Formule 1."

Niet alleen de technische regels gaan op de schop, maar ook de financiële regels. Dit moet ervoor zorgen dat de kosten van de sport omlaag gaan en er een beter verdienmodel voor de teams is. Hierdoor moet ook de inkomensongelijkheid verkleind worden en er voor de kleinere teams, waaronder Williams, een gezond businessmodel ontstaan.

"Als we deze regels twee jaar geleden al hadden ingevoerd, dan was de situatie nu niet zo penibel", erkent Williams in gesprek met Sky Sports. "Maar, ik vertrouw erop dat we door deze periode heen komen."

De teambaas is blij dat de grote teams inzien dat de kleinere teams nodig zijn voor de toekomst van de Formule 1. "De sport komt dichter bij elkaar door deze crisis. Ik denk dat de grotere teams nu begrijpen wat er van ze gevraagd wordt om ervoor te zorgen dat de kleinere teams overleven. De kleinere teams begrijpen op hun beurt ook wat ze van de grote teams vragen."

Daarmee doelt Williams met name op het beperken van de budgetten middels een budgetplafond en het verlagen van de kosten. Dit betekent dat de topteams een deel van hun voorsprong in gaan leveren.

Claire Williams probeert de huidige situatie te zien als een belangrijke kans voor de Formule 1: "Dit is de kans voor de sport om het huidige model onder de loep te nemen en het meer toekomstgericht te maken. Dit is een crisis waarin het voor iedereen lastig is om zijn weg te vinden. We moeten er nu voor zorgen dat alle teams overleven en we beter voorbereid zijn op de toekomst."

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen George Russell

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Verstappen houdt 't onmogelijke voor mogelijk "Qua snelheid kan 't"