Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Teleurgestelde Horner weet het even niet meer met Perez

Sergio Perez leek op weg te zijn om de eerste seizoenshelft met een perfect resultaat af te sluiten, maar kwam tijdens de Grand Prix van België niet verder dan een zevende plek. Zelfs Red Bull-teambaas Christian Horner is even ten einde raad en weet niet meer wat hij er nog mee aan moet.

Perez Spa
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Toen Sergio Perez tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van België tegen alle verwachtingen in een tweede startpositie veilig wist te stellen, ontstond bij Red Bull toch de hoop op een podiumplek voor de Mexicaanse coureur. Tijdens de race ging alles echter bergafwaarts, want Perez slaagde er niet in zijn tweede positie te verdedigen en kwam uiteindelijk als achtste over de streep. De diskwalificatie van George Russell zorgde er nog voor dat hij een plekje op kon schuiven, maar meer dan een zevende plek zat er dus niet in voor Perez.

Teambaas Christian Horner geeft na afloop van de race dan ook aan dat dit niet het resultaat was waar het team op had gehoopt. "Met die eerste startrij in handen hadden we voorafgaand aan de race toch wel gehoopt dat een derde en vijfde plek mogelijk zou zijn. Die vijfde plek kwam er wel (met Max Verstappen, red.), maar die derde bleef uit. We zullen de data dus moeten bekijken om te begrijpen waar Perez precies tijd en pace verloor. Met zijn startpositie in het achterhoofd gingen we er in ieder geval niet vanuit dat hij als achtste zou finishen."

Horner weet ook dat Perez het al langere tijd lastig heeft, maar spreekt nu vooral verbazing uit. "Sergio heeft het echt lastig gehad, dat klopt. Maar we begrijpen niet hoe hij zo goed kon beginnen aan het seizoen, om vervolgens zo terug te vallen maar dan wel ineens een goede prestatie te leveren tijdens de kwalificatie. We moeten echt onderzoeken waar het probleem precies ontstaat, maar gelukkig hebben we daar nu wel de tijd voor en kunnen we daar met hem aan werken."

"We zijn natuurlijk voortdurend bezig met analyseren en naar allerlei dingen kijken, maar we hebben ook die meeting op de maandag na de race. Dat gaat echt niet alleen over Sergio, want er staan ook andere onderwerpen op het programma. Dat is standaard tijdens de zomerstop. Voor Verstappen is het bijvoorbeeld fijn dat hij met een iets grotere voorsprong de zomerstop in gaat, terwijl we in het constructeurskampioenschap nu wel weer zeven of acht punten mislopen. Dat moeten we echt recht gaan trekken na de zomerstop."

Duidelijk doel

Horner kan namelijk niet ontkennen dat Perez altijd van groot belang is geweest voor Red Bull. "Je neemt zoveel dingen mee in je overwegingen, maar de samenwerking tussen Max en Sergio is al die tijd uitstekend geweest. Sergio werkt goed in teamverband en daarom hebben we hem ook naast Max gezet in 2020. Hij heeft al een stuk of zes races gewonnen voor ons, was vorig jaar tweede in het rijderskampioenschap en heeft al weet ik niet hoeveel podiumplekken voor ons binnengehaald."

"Dit rijdersduo is de meest succesvolle combinatie die we ooit gehad hebben, maar dat maakt het nog frustrerender om te zien dat Sergio het echt heel lastig heeft. We vinden het allemaal vervelend om te zien dat hij het moeilijk heeft, want we zouden zo graag willen dat hij succesvol is. Het team heeft altijd achter hem gestaan en doet dat ook nog steeds, want we willen hem allemaal successen zien behalen omdat het echt lastig is om hem in deze situatie te zien."

Het doel voor de komende maanden is dan ook overduidelijk als het aan Horner ligt: Perez bijstaan tijdens de races die er nog aan zitten te komen. "We zitten op dit moment in een geweldige positie en hebben alle nodige informatie ter beschikking. Onze prioriteit is op dit moment om Sergio zo goed mogelijk te ondersteunen en te begrijpen wat hij nodig heeft van het team, zodat we deze situatie weer recht kunnen trekken. We willen weer goede prestaties zien van hem."

Ook interessant:

Verstappen is alle Red Bull-basiselementen voor succes kwijt

Perez, Red Bull, Mercedes... wat moet je daar nou van zeggen? Niks, want dan doen de heren Dimmers, Coronel en Mosterdijk voor je! Jij hoeft alleen maar achterover te leunen met deze kakelverse nieuwe F1-podcast.

Bekijk je de nieuwe podcast op Youtube, dan kan hier!

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
F1 Werking McLaren-achtervleugel onthuld