Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Dakar Rally 2022

Ten Brinke schittert tijdens zevende etappe Dakar Rally, Loeb wint kostbare tijd

Sebastian Loeb heeft de zevende etappe van Dakar op zijn naam geschreven. Het is zijn tweede dagzege al van deze Dakar Rally en daarmee doet verkleint hij zijn achterstand in het klassement op leider Nasser Al-Attiyah. Ook Bernhard ten Brinke kende een prima dag.

Loeb Dakar 2022
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Nasser Al-Attiyah is als grote favoriet de tweede Dakar-week ingegaan, maar heeft tijdens de zevende etappe ondanks zijn tweede plek wel tijd verloren op naaste belager Sebastian Loeb.

Tijdens de ruim 400 kilometer lange etappe van de Saoedische hoofstad Riyadh naar Al Dawadimi, was het Carlos Sainz die namens Audi sterk begon. Hij had bijna 200 kilometer de leiding in handen, maar toen werd hij bijgehaald door Loeb in zijn bolide van het Bahrain Raid Extreme team.

Uiteindelijk kwam de Fransman als snelste over de finish, met een voorsprong van ruim vijf minuten op Al-Attiyah. Sainz moest genoegen nemen met plek 3, op zeven minuten. Zijn Audi-teamgenoot Stephane Peterhansel werd vierde.

Ten Brinke snel

Ook onze eigen Bernhard ten Brinke was bezig aan een goede dag. De Nederlander, die pas last minute werd ingevlogen om mee te doen aan de Dakar Rally na een coronabesmetting van Erik van Loon, schaarde zich tussen de toppers. Zonder echte voorbereiding doet hij het in zijn Toyota dan ook allesbehalve slecht.

Op zondag werd hij zesde, op slechts twaalf minuten van rallylegende Loeb. In het klassement staat Ten Brinke door een paar ongelukkige etappes echter nog steeds op grote achterstand van de toppers. Tim en Tom Coronel kennen een mindere dag en kwam binnen op plek 37. In het klassement zakken ze naar plek 19. Tom legt in gesprek met RacingNews365 uit met welke tegenslagen ze te maken kregen op zondag.

			© Toyota
	© Toyota

Al Attiyah nog steeds stevig in het zadel

Als Nasser Al-Attiyah geen gekke dingen meer doet, lijkt hij de Dakar Rally te gaan winnen. Ondanks het feit dat hij deze zondag vijf minuten tijd verloor, staat hij nog steeds 45 minuten voor op Loeb in het algemeen klassement. Al Rajhi staat op plek drie, met 53 minuten achterstand. De rest moet al minstens een uur toegeven.

Check hieronder het klassement.

Klassement Dakar Rally Auto's na etappe 7

Pos. Coureur Team Tijd
1. Al-Attiyah Toyota Gazoo Racing 23:52.22
2. Loeb Bahrain Raid Xtreme + 44.59
3. Al Rajhi Overdrive Toyota + 53.51
4. Alvarez Overdrive Toyota + 1:15.09
5. Przygonski X-Raid Mini JCW Team + 1:30.04
13. Ekstrom Team Audi Sport + 2:50.38
19. Coronel Coronel Dakar Team + 3:34.15
21. Sainz Team Audi Sport + 3:58.38
25. Ten Brinke Overdrive Toyota + 4:35.42
Peterhansel Team Audi Sport + 68:20.34

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'