Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Terughoudende Verstappen niet zeker van goed resultaat

Max Verstappen pakte poleposition voor de Grand Prix van Japan, maar zei na afloop meteen dat het niet het beste rondje was. Dat deerde hem uiteindelijk niet, al heeft Verstappen nog steeds wat twijfels. De RB20 was niet perfect in de longruns.

Pole Verstappen Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Een matig rondje rijden en toch poleposition pakken. Max Verstappen kreeg het naar eigen zeggen voor elkaar in Japan. De Nederlander wist twee aardige rondjes te rijden in Q3 en sloeg een aanval van Sergio Perez nipt af. Verstappen legt bij Viaplay uit waarom hij riep dat het niet zo'n best rondje was.

"Het begin was goed en daarna verloor ik grip aan de voorkant", vertelt Verstappen. "Dan kan je natuurlijk niet meer goed aanvallen. Het is gewoon enorm gevoelig hier met de banden. Als je echt tot de limiet wil gaan, houden de banden het op een één of andere manier niet vol. Daar kwam ik mezelf een beetje mee tegen in de laatste ronde, maar als we nog steeds eerste staan terwijl ik niet blij ben met mijn ronde, dan is het goed."

Hoe zou Verstappen de zaterdag dan omschrijven? "Een prima dag. Over één ronde denk ik dat we er iedere keer wel sterk uit zagen, alleen is het nu even afwachten hoe dat zich vertaalt in de race. Ik was nog niet helemaal tevreden over de auto. De balans was niet top en ik had ook iets te veel slijtage. Dat is dus even afwachten."

Wel kijkt Verstappen er naar uit. "Natuurlijk heb ik er zin in, maar we moeten wel nog wat dingetjes finetunen. Hopelijk hebben we de verbeteringen al aangebracht na de derde training en is het ook goed voor de race."

Bekijk hieronder het interview!

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Monaco! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Tech Speciale achtervleugel moet Verstappen aan zege helpen in Monaco