Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Esteban Ocon

Tim Coronel doet voorspelling over Ocon: "Gaat hij niet halen"

De situatie bij Alpine zag er al niet al te rooskleurig uit en daar kwam de touché in Monaco nog bovenop. Inmiddels is bekend dat Esteban Ocon aan het einde van het jaar vertrekt bij de Franse equipe. Hoe kijkt Tim Coronel aan tegen de hele situatie? Hij verwacht in ieder geval dat Ocon het einde van het seizoen niet haalt...

Ocon Imola
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Als Esteban Ocon in 2025 nog in de Formule 1 wil rijden, weet hij in ieder geval dat dat niet bij Alpine zal zijn. Maandag werd bekend dat de samenwerking tussen de Franse renstal en Ocon aan het einde van het jaar tot een einde komt. Daar komt ook nog eens bij dat Ocon zijn auto al af moet staan aan Jack Doohan in de eerste vrije training in Canada.

Hoe kijkt Tim Coronel naar de hele heisa bij Alpine na de touché tussen de twee teamgenoten in Monaco? "Ik zou woest zijn. Om elkaar in Monaco van de baan te rijden en vooral de manier waarop, ik zou echt woest zijn", zo vertelt Coronel in gesprek met RacingNews365. Teambaas Bruno Famin liet na de race al gelijk van zich horen en zei: "Dit is precies wat we niet willen zien. De aanval van Esteban was totaal misplaatst"

Coronel kan zich wel vinden in die ferme reactie van Famin. "Natuurlijk, ze zijn er klaar mee. Misschien was daarvoor al een soort van keuze gemaakt, waardoor Ocon al zo gefrustreerd reed. Dat kan ook. Dus die denkt: joh, donder op, ik hoef niet meer aan het team te denken, want ze denken ook niet aan mij."

"Jack Doohan heeft niet voor niks al getest op Zandvoort, laten we daar ook even rekening mee houden. Ik zie hem als grote favoriet voor dat zitje van volgend jaar bij Alpine, maar misschien wordt het ook wel als extra druk gebruikt om nu al te zeggen (tegen Ocon): ik hoop dat je september haalt."

Rommeltje

Daarmee sorteert Coronel al voor op een vroegtijdige wissel bij het Franse team. "Ik verwacht binnen dit seizoen nog een rijderswissel bij Alpine. Dan gaat Ocon eruit en komt Doohan erin. Sterker nog: je weet als team dat je Ocon afschrijft, al heeft hij nu nog een contract. Je gaat hem nu in de hoek drijven, zodat hij een fout maakt, waardoor ze onder zijn contract uit kunnen komen. Dat is wat ze nu aan het doen zijn. Eigenlijk was hij daar al mee bezig, daardoor was hij al gefrustreerd. Toen dacht hij, ik ga er toch even voor (in Monaco), maar dat ging mis. Ze zijn het nu eigenlijk aan het forceren", zo is de uitleg van Coronel.

Maar had Alpine niet gelijk afscheid moeten nemen van Ocon om zo nog meer heisa te voorkomen? "Ik denk dat daar iets meer zit dan wat de mensen denken. Al maakt Alpine het alleen maar moeilijker voor zichzelf. Maar je moet een verhaal hebben, anders heb je geen verhaal", zo geeft Coronel aan. Op diezelfde voet geeft hij antwoord op de vraag wie de vervanger van Ocon moet worden. "Ik denk dat je sowieso even een andere rijder moet pakken. Het is sowieso een rommeltje daar en het is allemaal te veel Frans, laat daar maar even een andere invloed zijn."

Dan over de toekomst van Ocon. Blijft hij actief in de Formule 1? "Waar zou Ocon eventueel terecht kunnen?", zo vraagt Coronel zich hardop af. "Ik denk niet meer in de Formule 1, dus hij zal wel naar het endurance racen gaan." Ocon wordt wel genoemd als coureur bij Williams of Haas in 2025, maar dat ziet Coronel niet gebeuren. "Nee, nee. Hij heeft niet laten zien wat hij had moeten laten zien. Dan is er ruimte voor nieuw bloed, graag zelfs. Daar zitten we echt op te wachten en er staan een paar mooie in de startblokken. Geef die jonkies maar lekker de kans. Dan gebeuren er ook weer wat fouten tijdens de races. Een beetje herrie in de tent, helemaal goed."

Ook interessant:

Verstappen begon dit F1-seizoen als de grote favoriet. Een 4e wereldtitel zou eenvoudig worden gewonnen, zo dacht men. Maar hoe anders is dat nu? Coronel, Dimmers en Mosterdijk geven antwoord in de nieuwe RacingNews365 Formule 1-podcast.

Of als je de podcast liever bekijkt op Youtube, klik dan hier.

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Analyse GP Spanje sleutelmoment in Formule 1-kampioenschap