Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Toch geen FIA-onderzoek naar podiumstatement Hamilton

De FIA heeft geen onderzoek geopend naar Lewis Hamilton en zijn gedragingen tijdens de Toscaanse Grand Prix, zo heeft RacingNews365 vernomen.

Hamilton podium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Op maandag na het Toscaanse Grand Prix-weekend kwam Daily Mail naar buiten met het nieuws dat de FIA een onderzoek had geopend naar Lewis Hamilton, die voor en na zijn winnende race op Mugello in een voor sommigen controversieel T-shirt verscheen.

Hij droeg voor de race en ook op het podium een T-shirt waarin hij gedurende het raceweekend al eerder werd gespot. Over zijn raceoverall droeg hij een namelijk een zwart T-shirt met de tekst 'Arrest the cops who killed Breonna Taylor' (arresteer de agenten die Breonna Taylor hebben gedood).

Hamilton verwees daarmee naar de dood van de Afro-Amerikaanse Taylor die in maart dit jaar overleed na een schietpartij met de politie in haar appartement in Kentucky in de Verenigde Staten.

RacingNews365 heeft echter van bronnen vernomen dat er geen sprake is van een onderzoek naar het statement van de Brit, en dat dit onderzoek er ook niet gaat komen. De Brit ligt dus niet onder een vergrootglas.

Onze bronnen melden echter wel dat de FIA eens goed gaat kijken naar de richtlijnen omtrent de kleding van de coureurs voor en na de race. Wat kan er wel en wat kan er niet worden gedragen is de vraag die centraal staat.

Wederom pech voor Max Verstappen tijdens een race en veel negatieve reacties naderhand. Maar Max moet niet weg bij Red Bull. Dit en meer in de RN365-podcast met Tom Coronel en Ruud Dimmers.

Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Toscane 2020 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Goed nieuws voor toekomst Belgische Grand Prix na beslissing F1